La parella Badreix-Jasmina viu a Berlín des de fa poc temps. Es dediquen al videoart i també han filmat videoclips per a Plouen. Aitor Ibáñez fa uns tres anys que va marxar a París per estudiar i hi ara treballa en una productora. Carles Muñoz fa un parell d'anys que es va traslladar a Barcelona, on treballa en temes relacionats en el cinema. Aprofitant que aquests tres bagencs són fora de la comarca, Cineclub els ha fet un encàrrec especial: filmar un curt relacionat amb la ciutat on viuen i amb el que fan allà. A partir d'aquí la temàtica és completament lliure. Només dos condicionaments: una durada d'un quart d'hora i que la filmació sigui muda.

Cineclub bastirà amb aquests ingredients Videodrone: Berlín-París-Barcelona, que es projectarà el divendres 20 de gener a la sala Stroika. El so d'aquestes pel·lícules mudes serà música interpretada en directe. Pocs dies abans de l'estrena, s'entregaran les filmacions a músics del col·lectiu Manrusionica, per tal que es facin una idea de les imatges a les quals hauran de posar banda sonora. L'encàrrec s'ha transmès a Els Normals, Alexothem-Pere Bacardit i Dídac Travé, que, a més de ser dj de ball, creen sons en directe i alguns ja tenen experiència a posar música a imatges.

L'entitat cinematogràfica manresana ja va estrenar l'any passat l'experiència de combinar imatges i música a la sala Stroika. En aquella reeixida ocasió hi van participar com a videoastes Guillem Lafoz, Laia Ramos i Gerard Quinto, que van quedar satisfets amb l'original experiència.

La sessió que combinarà imatges cinematogràfiques i música és una de les més destacades de la nova temporada de Cineclub. A més, la programació inclou la visita a Manresa de dos realitzadors com Isaki Lacuesta, un dels autors més polivalents i brillants del panorama europeu, que presentarà Los pasos dobles; i Ramon Térmens, un director català en alça que comentarà Catalunya Über Alles!!!, un retrat social esmolat. Los pasos dobles es projectarà en digital a la Sala Petita del Kursaal, on Cineclub es trasllada per les representacions de la Innocentada al Conservatori.

La temporada s'encetarà aquest diumenge amb Receptes per al desastre, un documental en col·laboració amb la campanya Pel consum responsable. La programació també es fixa en el cinema sud-americà (La vida útil i Las Acacias) i en la ciència-ficció introspectiva (Otra tierra i Melancolía).