Per petita que sigui, la vostra aportació m'és de gran ajuda". Així es dirigeix Albert Palomar als potencials finançadors del seu primer disc en solitari a través de Verkami, la plataforma digital de micromecenatge que ha escollit. Havent trobat 90 mecenes, que han fet aportacions d'entre 5 i 25 euros, el manresà ja ha complert el seu objectiu: 1.500 euros.

El cantant de Plouen és un dels primers músics de Manresa que recorre a aquest nou sistema de finançament, en el qual ell mateix "no tenia confiança d'entrada", tot i conèixer l'experiència prèvia del grup Ix!, de Cadaqués. I, a hores d'ara, "encara em sorprèn que 90 persones hagin comprat el disc sense haver-lo escoltat".

Palomar es pensava que només hi posarien diners la família i alguns amics... i ell mateix només hi ha aportat 15 euros, segons recull la mateixa web (www.verkami.com/projects/1185). D'altra banda, Palomar ha finançat (amb quantitats que van dels 5 als 20 euros) tres projectes més que han recorregut al mateix sistema. Les aportacions a través d'aquest sistema han de ser d'unes quantitats prefixades, que donen dret a un seguit de recompenses (vegeu desglossat), i a més, tal com Palomar detalla en la seva presentació, "la quantitat que hi aporteu no se us carregarà immediatament a la targeta, sinó al final dels 40 dies [de vigència del projecte a la plataforma] i només si he arribat als 1.500 euros que he marcat com a objectiu". Aquest pressupost es va acabar de cobrir ahir, quan encara tenia cinc dies més de coll.

Amb els 1.500 euros, Palomar podrà enregistrar les cançons (un procés en el qual ja està immers), fer la mescla i la masterització del disc i fabricar les 1.000 còpies previstes. A més, ha volgut autogestionar-se cadascun dels processos de la creació del disc, en el qual mostra la faceta de cantautor que cultiva des dels seus inicis en la música el 1999. Així, "a base d'intercanvis, em sortirà gairebé a cost zero". La gravació la du a terme a casa seva, on s'ha muntat un estudi per a la seva feina com a compositor de música per a anuncis i ha recorregut a amics músics (Alexis Cabrillanes, baix; Gabi Codina, percussions) i també tindrà la col·laboració "de cantants de grups catalans" dels quals no ha volgut revelar-ne el nom.

És previst que el disc, que es titularà No estem sols, surti a la venda l'abril editat per Senitart 2012; i així Palomar veurà complert "un somni de fa temps per al qual no havia trobat ni el temps ni la manera". Per agrair les aportacions, la setmana passada va fer "un regalet": l'avançament de Carta astral, cançó gravada en directe.