Espècies per catalogar (Discmedi, 2012), el quart àlbum dels Amics de les Arts, es posa a la venda avui. Després de l'èxit obtingut amb Bed&Breakfast, que va vendre més de 30.000 còpies i va deparar una gira que es va cloure ara fa just un any amb dos concerts al Palau de la Música, Dani Alegret, Joan Enric Barceló, Eduard Costa i Ferran Piqué presenten dotze noves cançons amb filigranes vocals i melodies tranquil·les per explicar històries que desmunten tòpics: dubtes amorosos que construeixen noves famílies, homes-perdedors que triomfen i pots petits en els quals, segons afirmen, sempre hi haurà poca confitura.

Els seguidors dels Amics de les Arts només tindran tres setmanes per familiaritzar-se amb les noves cançons, perquè la gira de presentació d'Espècies per catalogar arrencarà el 8 i 9 de març al teatre Kursaal de Manresa, amb les entrades exhaurides des de principis de febrer. Les localitats es van posar a la venda el 29 de novembre se'n van vendre més de 850 en només dues hores. Després dels dos concerts de presentació a Manresa, la gira continuarà per altres localitats catalanes, entre les quals figura Igualada, el 31 de març. Per aquest concert, a la Sala, encara hi ha entrades a la venda.

Els Amics de les Arts ha dedicat vuit mesos a la creació d'Espècies per catalogar, a partir del final de la gira de Bed&Breakfast. Joan Enric Barceló ha explicat que "hem intentat explicar coses que ens passen ara, que són diferents de fa dos anys. Els disc anteriors els fèiem més amb rauxes creatives i aquí no hem confiat en això. Hem fet un pas endavant tant en la música com en la lletra i hem intentat que es veiés reflectit que ho hem fet millor i amb més temps". Un pas endavant que aflora en les aportacions de cordes, vents i veus femenines, i la col·laboració com a convidats del Col·lectiu Brossa a la cançó Carnaval.