El poeta de Calders Josep Fàbrega i Selva va guanyar ahir el vint-i-novè premi de poesia Manuel Rodríguez Martínez-Ciutat d'Alcoi, dotat amb 1.500 euros i convocat per l'Associació Amics de Joan Valls. L'obra guardonada, Les hores vives, té el mateix títol que l'editada el 1978 per l'escriptor alcoià que dóna nom a aquest premi, segons va assenyalar ahir el seu fill i president de l'entitat organitzadora del certamen, Manel Rodríguez-Castelló.

Un total de vint poemaris han concorregut al certamen, el jurat del qual ha estat integrat per Manuel Bellver, Olga Gargallo, Begonya Mezquita, Josep Mir i Manel Rodríguez-Castelló. Segons el jurat, el títol guanyador mostra el perfecte domini del llenguatge poètic de l'autor. Les hores vives desenvolupa una profunda reflexió sobre el pas del temps, seguint les hores canòniques, en cadascuna de les quals es despleguen quatre veus.

El lliurament del guardó, que inclou la publicació de l'obra per l'editorial valenciana Denes en la col·lecció de poesia Edicions de la Guerra, està previst pel proper 24 de març en una vetllada en la qual, a més, es rendirà homenatge als guanyadors dels premis que atorga Amics de Joan Valls per l'ús i la promoció de la llengua.