La Fira de l'Estudiant de Manresa incorporarà per primera vegada l'oferta formativa de les comarques del Berguedà i el Solsonès. Així, el certamen passarà de tenir catorze estands a tenir-ne divuit. Segons el coordinador Territorial de Formació Professional, Toni Cornudella, això suposarà un increment del nombre de visitants que es calcula que sigui superior als 2.400 alumnes. Cornudella ha explicat que aquest any també hi haurà un espai dedicat al campus universitari del Bages i un taulell on els alumnes podran ampliar informació. A més, es comptarà amb un espai d'assessorament individual amb psicopedagogs. La Fira tindrà lloc del 16 al 19 d'abril al Museu de la Tècnica de Manresa.

La 20a edició de la Fira de l'Estudiant serà un espai d'informació i orientació acadèmica i professional pensat especialment per a l'alumnat de secundària del Bages, Berguedà i Solsonès. En aquest sentit, s'oferirà informació sobre el batxillerat, els cicles formatius i els programes PQPI, destinats als alumnes que no superen l'educació secundària. Tot i això, el certamen també tindrà un espai dedicat al campus universitari de Manresa.

Per primera vegada, la Fira s'amplia a les comarques del Berguedà i el Solsonès i incorporarà estands informatius sobre l'oferta formativa d'aquests dos territoris. Segons la consellera comarcal d'Educació, Sonia Díaz, això "posa sobre la taula que no existeixen fronteres entre els alumnes del nostre territori, que van amunt i avall per estudiar". Per la seva banda, el coordinador territorial de Formació Professional, Toni Cornudella, ha explicat que aquesta ampliació es fa amb la voluntat de donar servei a les comarques de la Catalunya Central i ha assegurat que aquesta és una primera fase d'ampliació que pot augmentar més endavant.

En aquest sentit, Cornudella ha destacat que la Fira de l'Estudiant deixa de ser únicament del Bages i es converteix en una fira de referència a les comarques centrals. D'altra banda, el coordinador territorial també ha explicat que aquesta ampliació es tradueix en un augment del nombre d'estands, que passa dels 14 als 18, i amb un increment del nombre d'estudiants que visitaran el certamen. De moment, es calcula que més de 2.400 alumnes visitin la Fira, però Cornudella ha recordat que el certamen també pot ser visitat per persones que no estiguin estudiant. Ho podran fer tots els dies des de les tres de la tarda fins les vuit del vespre.

A més dels estands amb informació sobre formació professional, la Fira també tindrà un taulell on els visitants podran ampliar la informació que desitgin i on també se'ls podrà guiar sobre l'existència de beques. D'altra banda, el certamen també comptarà amb uns espais d'assessorament individual on els visitants podran ser orientats per psicopedagogs.

"Ara més que mai, l'orientació és important"

El regidor d'Ensenyament de l'Ajuntament de Manresa ha destacat la importància de la Fira de l'Estudiant que, segons ell, "ara, amb la crisi actual, l'orientació és més important que mai". Per la seva banda, la consellera comarcal d'Ensenyament, Sonia Díaz, ha explicat que el Consell Comarcal del Bages també editarà un llibret amb tota la informació formativa que es pugui trobar a la Fira. D'aquesta forma, segons la consellera comarcal d'Educació, els alumnes "podran estudiar amb més calma quines opcions tenen".