El Sidral, l'entitat de Sant Joan de Vilatorrada que impulsa la Festa Major Infantil i que des de l'inici, ja fa 24 anys, hi ha vinculat les aules de les arts del carrer per als infants i joves de la població, ha fet un pas més endavant i enguany organitzarà, del 15 al 21 de juliol, el primer Campus de Cultura Popular d'Arts Escèniques de Carrer. Amb l'objectiu de consolidar el seu projecte obrint-se més enllà de Sant Joan de Vilatorrada, i amb el suport de l'Ajuntament i la Generalitat, El Sidral ha obert la seva convocatòria a tothom qui estigui interessat a iniciar-se en les arts de carrer: artistes, pedagogs, mestres i professors... L'únic requisit és tenir més de 16 anys.

El Sidral, conjuntament amb el grup de teatre de carrer santjoanenc Gog i Magog, fonamenta la seva proposta a donar a conèixer les arts escèniques de carrer, relacionades amb l'espai obert, amb les tradicions i amb el contacte amb el públic. El campus s'organitzarà de manera que al matí es faran les classes relacionades amb els diferents vessants per dur a terme un espectacle de carrer: la preparació i l'escalfament conjunt, el treball de cos (expressió corporal i gestual, dansa teatre, màscares, utilització de la veu...), l'embolcall de l'espectacle (vestuari, escenografia, maquillatge...), la dramatúrgia i la manipulació d'estructures i elements (titelles, gegants, articulats...). L'objectiu final dels participants serà crear un espectacle multidisciplinari inspirat en les tradicions i les llegendes del Bages, que s'estrenarà com a cloenda del campus. Entre el professorat hi haurà Jordi Pesarrodona, Jessi Regués i Jordi Sacasas, de Gog i Magog; i el pallasso i speaker Pep Callau.

Paral·lelament a les activitats formatives, i en horari de tarda-nit, el campus oferirà activitats complementàries per ajudar a crear xarxa entre els participants: campus cafè, que serà un espai de sobretaula sobre les arts escèniques; campus piscina, per provar de fer espectacles dins a l'aigua; i campus nit, amb espectacles de música, dansa i arts escèniques a càrrec de diferents grups que seran oberts a tota la població.

Els grups de treball que s'estructuraran seran dos, amb entre 15 i 20 persones cadascun. I els participants tindran l'opció d'instal·lar-se per lliure o bé allotjar-se a l'alberg provisional que s'habilitarà a Cal Gallifa, que inclourà servei de càtering. Assistir al campus costarà 150 euros, més el preu de l'estada, que dependrà del nombre de participants. Els interessats ja s'hi poden apuntar trucant al 648 049 590 o enviant un missatge a info@spproduccions.net.

L'entitat està satisfeta amb el reconeixement de la Generalitat a la seva proposta, que s'inclou en l'oferta de campus de cultura popular, Fescat, al costat de l'Escola de la Festa de Llívia i del 21è Dansàneu d'Esterri d'Àneu.