Arcadi Oliveres és un "referent ètic davant d'una situació preocupant per les retallades". És "un home que no es conforma". És "una veu que contínuament protesta contra les injustícies que hi ha arreu, i més en aquests moments". És "un home que no està en absolut d'acord amb la pretesa política que se'ns vol vendre que no hi ha alternatives, una política que és un frau democràtic, perquè sempre hi ha alternatives". Per tots aquests motius, Arcadi Oliveres rebrà diumenge vinent el premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat en la novena edició del Clam, el Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles, segons va anunciar ahir el president de l'entitat que organitza el certamen, Josep Maria Carrillo. L'acte serà a les 12 del migdia al teatre-auditori Agustí Soler i Mas.

La trajectòria de lluita i de militància d'activista social, "com n'hi ha poques en aquest país", fan que el premi per a Arcadi Oliveres "sigui molt merescut, i estem convençuts que així s'entendrà, perquè combrega perfectament amb la filosofia del Clam i amb l'esperit del bisbe Pere Casaldàliga", va subratllar Carrillo. Si el bisbe balsarenyenc és una figura respectada al Brasil, on va arribar el 1968, com un dels màxims representants de la teoria de l'alliberament i pel seu compromís amb els més pobres; l'economista barceloní és respectat a Catalunya, on "falten veus com la seva que s'aixequin per damunt d'aquesta situació que ens deixa a tots estabornits i en què els que paguen les conseqüències són sempre els mateixos quan veiem perillar l'estat del benestar". Oliveres s'ha significat, des del 15-M de l'any passat, pel seu suport al moviment dels indignats. Professor universitari i president de Justícia i Pau, manté una intensa activitat que el porta a fer conferències arreu del país.

Per expressar la seva satisfacció per la tria del premiat, Carrillo va afirmar que, "aquesta vegada, el premi Pere Casaldàliga no només honora Arcadi Oliveres, sinó que Arcadi Oliveres honora el Clam".