Moià va arribar dissabte a l'equador del 2n Cicle d'Estiu Maria Vilardell Viñas i ho va fer amb el concert d'un músic excepcional. El pianista rus establert a Catalunya Gennady Dzubenko va fer les delícies del centenar de persones que omplien l'Auditori de Sant Josep. El seu talent i expressivitat a l'hora de tocar van suscitar comentaris de fascinació entre el públic. Va ser a la mitja part que es podia sentir al públic com comentaven amb admiració i alguns, fins i tot, amb certa incredulitat la manera de tocar de Dzubenko. "Com pot ser que toqui d'aquesta manera. És increible". No és estrany, doncs, que la seva virtuositat hagi estat lloada tant al seu país com arreu del món. Actualment Gennady Dzyubenko és professor de piano del Conservatori Issac Albéniz de Girona, professor de l'Escola d'Arts Luthier de Barcelona i director artístic del Curs Internacional de Música Isaac Albéniz de Camprodon.

El concert de dissabte es va dividir en dues parts. A la primera, el músic es va centrar en l'obra de Franz Liszt, començant per la Balada número 2, una de les obres més populars del compositor hungarès i que requereix una gran tècnica a l'hora d'executar. El repertori va continuar amb Vallée d'Obermann, Funérailles número 7 i la Rapsòdia hongaresa número 12, altament virtuosística i amb la que el pianista es va poder lluïr.

Aquí arribava la mitja part, que el públic va aprofitar per sortir al carrer per refrescar-se una mica. I és que durant la primer part, els ventalls van ser els protagonistes entre el públic, que els ajudaven a combatre la xafogor que es respirava a l'interior de l'auditori de Sant Josep. El compositor escollit per Dzubenko per a la segona part del concert va ser Modest Mussorgsky i els seus Quadres d'una exposició. Es tractava d'un recorregut musical inspirat en els dibuixos i aquarel·les del pintor Viktor Hartmann, un amic seu, mort l'any anterior. Així, Dzubenko va oferir tota la segona part sense interrupcions, delectant al públic amb aquest paseig musical. Els bisos van ser obligats.

A l'hora de tancar aquesta edició era previst que tingués lloc el segon concert d'aquest cap de setmana, a càrrec del Quartet de corda de la Word Orquestra. Aquest proper cap de setmana el Cicle d'estiu Maria Vilardell Viñas clourà la segona edició amb un concert del tenor Dalmau González i la pianista Liliana Maffiotte (dissabte a les 22h a l'Auditori de Sant Josep). Queda posposat el concert de divendres de la Jove Orquestra Sons d'Art, que havia de fer un stage a Moià, a causa d'un problema de salut. Segons l'organització "és probable que es faci la setmana de l'onze de setembre".