Marina Berdalet i els dos membres de No Parfum, Samuel Mateos i Martí Barcons, no es coneixien abans que Regió7 i TVM els unissin gràcies al Premi Tendències. Amb la voluntat de promocionar l'obra de talents emergents, el consell assessor constituït per aquest diari va posar sobre la taula el noms dels tres creadors per tal d'inaugurar la relació de beneficiaris d'un guardó de caràcter anual que vol posar de manifest el potencial artístic que es desplega a la Catalunya Central.

El Premi Tendències és respon- sabilitat d'un consell assessor que aquest diari va crear amb diferents personalitats del món cultural de la Catalunya Central per tal de donar visibilitat a projectes de creadors que encara no són coneguts per un públic ampli. La relació de membres d'aquesta plataforma està formada per Valentí Oviedo, gerent del teatre Kursaal de Manresa; Joan Morros, responsable de l'entitat El Galliner; Pep Espelt, director artístic del complex multidisciplinari El Konvent, del Berguedà; Pere Fons, membre de Quaderns de Taller i director de Fundació CaixaManresa; Ramon Subirana, arquitecte i professor de l'Escola d'Art i Disseny de Gironella; Eduard Fígols, soci del restaurant El Vermell, de Manresa; Joan Cayuela, responsable de la sala Stroika i dels estudis Kay de Manresa; Dani Castellano, responsable de Casa de la Música a Manresa; Carles Tenesa, responsable de Propaganda pel Fet; Susana Paz, cap de Cultures de Regió7, i Marc Marcè, director del diari.

Marina Berdalet és una artista que resideix a l'Estany des de fa una dotzena d'anys, on va arribar procedent de Barcelona, la seva localitat natal. La seva trajectòria en el camp del dibuix i la pintura inclou el reconeixement que atorguen els diversos guardons obtinguts. El 1999 va merèixer el prestigiós Premi Internacional de Dibuix Ynglada Guillot, el 2006 va obtenir el premi de dibuix del 16è Premi de Dibuix, Gravat i Estampa Digital Joan Vilanova, i el 2009 va guanyar el 1r premi de Pintura Ciutat de Manresa. La concessió del Premi Tendències és, fins ara, la darrera menció recollida.

En el terreny expositiu, Berdalet es va estrenar el 1990 al Centre Cívic de Sant Martí, a Barcelona. Des d'aleshores, i entre altres espais, també ha exposat al Museu-casa natal de Rafel de Casanova, a Moià (2004), Cal Balaguer del Porxo, de Súria (2006), el Cercle Artístic de Manresa (2007), Galeria Rubiralta de Manresa (2007), La Font del Balç, de Casserres (201o) i el restaurant El Vermell, de Manresa (2010). Entre les seves darreres activitats figura la participació en un projecte d'una quinzena de llibres d'arts inspirats en l'obra de JV Foix, a petició de la fundació que porta el nom del poeta.

No Parfum és una banda nascuda el 2010 que Martí Barcons, guitarrista de rock i heavy de Gironella, i Samuel Mateos, discjòquei i productor de Berga, van crear per desenvolupar un projecte propi de música electrònica experimental. La seva estrena va tenir lloc a l'espai El Konvent de Cal Rosal, seu d'un nucli d'iniciatives culturals en diverses disciplines. Així mateix, No Parfum ha actuat en festivals com el Gargall de Manresa i l'Estrany de Banyoles. En contrast amb la delicadesa pictòrica de les peces de Marina Berdalet, els sons de No Parfum s'emeten a un volum notòriament alt i cercant territoris tonals foscos, influència de tendències com el Dark Ambient i l'IDM (Intelligent Dance Music) amb l'aportació de baixos, sintetitzadors i guitarres elèctriques. La conjunció d'ambdues propostes estètiques en el marc de l'auditori de Fundació Caixa Manresa, a la Plana de l'Om de la capital bagenca, és a hores d'ara una sorpresa que els assistents a l'acte inaugural d'aquest vespre podran copsar en primera persona.