Les Nits d'Estiu de Sant Benet proposen per a avui el concert del guitarrista genovès Stefano Grondona. L'actuació, que tindrà lloc a partir de les 21 h, s'emmarca en el programa Nits modernistes, que també inclouen una visita prèvia al monestir bagenc (19.30 h) i un sopar de duro (22 h).

Stefano Grondona, guardonat amb la Creu de Sant Jordi per la seva contribució a l'estudi i difusió de la guitarra a Catalunya, és un dels intèrprets més reputats d'aquest instrument. Grondona encaixa perfectament en les Nits modernistes, ja que és un guitarrista que coneix àmpliament el repertori d'aquesta època. Amb els seus concerts i enregistraments discogràfics, el genovès s'ha convertit en una figura indiscutible de la guitarra en l'escena internacional actual.

En els darrers anys, Grondona ha aprofundit en la investigació musicològica sobre Miquel Llobet i en la interpretació de l'obra musical d'aquest important guitarrista i compositor català. En aquest sentit, Llobet hi tindrà un paper rellevant en el concert d'aquest vespre ja que Grondona interpretarà diverses peces seves, així com d'autors com Granados i Albéniz.