L

es discogràfiques catalanes ultimen els preparatius per al llançament de les seves novetats musicals de cara a la temporada de tardor. Tot i que els catàlegs encara s'estan elaborant, i que alguns àlbums ni tan sols tenen títol ni data de sortida exacta, Regió 7 avança els nous discos que es podran trobar al mercat a partir d'aquest setembre sota els segells del país.

Els manresans Propaganda pel Fet! han anunciat que abans de finalitzar l'any publicaran el nou treball de Pirat's Sound Sistema. El tercer disc de la primera sound system catalana de reggae i dancehall s'anomenarà Em bull la sang. Curiosament, els de Sants ja porten temps presentant les noves cançons, tot i que encara els manca enllestir els darrers serrells per editar el treball. D'altra banda, el segell Chesapik està preparant un recopilatori de cançons antigues i temes inèdits de Paul Fuster. El nou àlbum del cantautor d'Estats Units amb arrels a Cardona sortirà el desembre i encara no té nom.

Finalment, pel que fa a les novetats relacionades amb la Catalunya Central, destaca la publicació d'un nou CD per part del segell solsoní Casafont Records. Es tracta d'un treball poeticomusical, de 23 peces, anomenat BSO & Poesia que inclou textos de Toni Romero Dedéu (Manresa), Clara Tarrida (Barcelona) i música de Ramon Pujol (Solsona).

Una de les discogràfiques de Catalunya més actives en aquesta nova temporada serà Kasba Music. El segell barceloní preveu, per a la tardor, fins a sis noves propostes musicals. Les més sonades seran els nous treballs de Bongo Botrako i La Pegatina. Després de l'èxit de Todos los días sale el sol (Kasba Music 2010), els Botrako han començat ja la producció del nou disc, que anirà a càrrec d'Amparo Sánchez i que s'enregistrarà a Garate Estudios, del País Basc. Aquest disc està previst que surti a la venda de cara al proper mes de novembre. Per la seva banda, La Pegatina ja s'ha posat en marxa per preparar nou treball discogràfic, també amb Kasba, que es preveu que surti el febrer.

Kasba Music, però, té novetats més immediates. És el cas del tercer treball discogràfic de la banda de reggae Microguagua, que s'anomena Al borde de la ruta i que apareixerà el dia 10 de setembre. Una de les sortides importants de l'any, però, i a la vegada una de les apostes fortes de Kasba, és el nou disc de Amparo Sánchez (exAmparanoia) Alma de cantaora, que veurà la llum el 24 de setembre. D'altra banda, el catàleg de New Beats de Kasba obre temporada amb la sortida en format digital del disc La Cosecha, de Niche Flow, mentre que en el catàleg de Rock estrena la banda de rock alternatiu Poet in Process, que publicarà Long time no see el mes que ve.

El segell català RGB Suports presentarà aviat tres novetats. Eduard Font (Lax'n'busto, Sopa de Cabra, etc) publica el seu primer disc, titulat 30 milions d'anys llum, una obra que es mou entre el pop minimalista i el rock. El grup penedesenc Plou com mai també prepara amb RGB el llançament d'Òxid. Després de 12 anys a la carretera, els Plou com mai ultimen aquest nou treball de pop-rock.

Una de les novetats més llamineres de RGB Suports, prevista per a l'octubre, és un CD de versions d'Els Pets, a càrrec d'un seguit d'artistes admiradors dels de Constantí, que, d'aquesta manera, rendiran homenatge a un grup amb més de 25 anys de carrera. RGB ha explicat a aquest diari que "s'ha organitzat un concurs al Facebook per donar nom al disc entre els fans i seguidors d'Els Pets, i després de centenars de propostes estem acabant de definir el guanyador".

Entre setembre i octubre, la discogràfica Bankrobber treurà al mercat tres nous discos: Elèctric mustela, d'Esperit, La viu-viu: Sanjosex en concert, del cantautor de la Bisbal Sanjosex, i Cançons de la veritat oculta, un treball de Judit Neddermann amb cançons inspirades en contes de Pere Calders. A més, el segell gironí apunta que el dia 12 de cada mes llançarà en digital un nou disc de Guillamino: el 12 de setembre, Colomino (en col·laboració amb Joan Colomo), el 12 d'octubre, Portbou-Portvendres (en col·laboració amb Raph Dumas), i el 12 de novembre, Ball d'Hebron (en col·laboració amb d'Ébruit).

Picap, per aquest setembre, té previst com a llançament important el primer disc d'un nou grup barceloní, Blaumut, que debutarà amb El turista, un disc on es combina el folk amb la clàssica i la cançó d'autor. A més, Picap publicarà el quart disc del grup de heavy Leyenda, Ciudad del caos.

A Discmedi s'està treballant per treure en breu el recopilatori Blackcelona, amb bandes catalanes que fan música negra, i també preveuen editar el primer disc del grup juvenil Okey Ok, que aposta pel powerpop i pop punk. Per la seva banda, Bcore publica el proper 10 de setembre el debut de Prats, una banda liderada pel teclista de Madee i The New Raemon, Marc Prats, que presenta Pla B, pop rock en català.