Enfilar-se a les teles aèries, posar a prova l'equilibri passant pel cable o evolucionant damunt de la bola, deixar-se anar cap per avall al trapezi, jugar amb els més diversos malabars (diàbolo, plats xinesos, anelles, masses, pilotes, pals del diable, mocadors...), fer tombarelles i acrobàcies als matalassos... Tot això serà possible posar-ho en pràctica aquest diu-menge al matí a la sala Sant Domènec del teatre Conservatori de Manresa en el marc de la nova iniciativa Cric en família, a càrrec de l'Associació de Circ La Crica.

La Crica obrirà el seu espai de formació i assaig, que té l'accés per la plaça de Sant Domènec, perquè petits i grans gaudeixin conjuntament de les activitats circenses. L'activitat és recomanada per a persones de totes les edats i Rat Serra, integrant de La Crica, deixa molt clar que "està concebuda perquè pares i fills comparteixin les disciplines circenses de forma lúdica. De cap manera és un taller on els pares deixen els infants i se'n van". Així, és important saber que tots els menors d'edat han d'anar acompanyats d'un adult. I que cada adult es pot encarregar d'un màxim de tres infants.

La guia de tres formadors

Els infants i els adults tindran el suport de tres formadors de La Crica, que donaran les oportunes indicacions per tal que puguin desenvolupar-se al seu ritme, ja sigui jugant amb els diàbolos o bé fent tombarelles als matalassos. "Els pares també es poden despenjar del trapezi, si ho volen. Es tracta de passar-ho bé entre tots i desenvolupar la inventiva", apunta Serra.

L'entrada a la sala Sant Domènec per experimentar les emocions del circ costarà 2 euros per persona, se sigui infant o adult. Per als alumnes de La Crica l'entrada serà gratuïta. Actualment, l'associació de circ manresana té 98 alumnes. La sala Sant Domènec estarà oberta diumenge dues hores i mitja, de 2/4 d'11 del matí a la 1 del migdia, i es preveu que estigui ambientada amb una música relaxada, adient amb la proposta. La iniciativa de Circ en família és previst consolidar-la i que es realitzi un cop al mes.

L'activitat de La Crica a Manresa, a banda del seu vessant formatiu, s'ha anat donant a conèixer amb les propostes dels Cabarets de Casa (amb artistes locals), dels Cabarets de Circ (amb artistes reconeguts d'arreu) i, en la darrera edició, de la Gala de Circ (un canvi de denominació per dotar de prestigi l'espectacle). Ja són sis sessions de talents circenses per a tots els públics al teatre Kursaal en motiu de la festa major. Aquests espectacles a càrrec de professionals han contribuït a crear públic de circ, un dels factors que fa que, actualment, aquesta disciplina artística gaudeixi de bona salut a la ciutat. A més, La Crica ha tret el circ al carrer amb les activitats que es fan al pati del Kursaal. Per exemple, els alumnes de l'Escoleta de Circ, de 3 a 12 anys, hi van fer la seva mostra de final de curs l'any passat. I, pel què fal als alumnes adults i als professors, van acabar el curs muntant un espectacle amb números propis, que van titular Plaers, i que es va poder veure a la mateixa sala Sant Domènec.

La Crica ara fa un pas més amb una activitat que estrena la Xarxa d'Espais de Circ de Catalunya, que agrupa centres que duen a terme tasques de creació, entrenament, formació, exhibició o distribució. Per donar-se a conèixer, la primera activitat que fan és Circ en família.