Alumnes de les escoles de música de Sant Joan de Vilatorrada, Puig-reig, Berga, Sallent, Olesa de Montserrat i la Seu d'Urgell participaran diumenge a la cantata infantil El nen enamorat de la lluna, organitzada per l'Associació Catalana d'Escoles de Música i Dansa (ACEM), amb motiu del seu 20è aniversari. El multitudinari concert, que aplegarà gairebé 2.500 alumnes de 54 escoles de música d'arreu de Catalunya, es farà a l'Auditori Gran del Parc del Fòrum de Barcelona.

Tots els alumnes que hi participen tenen entre quatre i vuit anys i es faran tres sessions: a les 11 del matí; a 2/4 de dues del migdia; i a 2/4 de 5 de la tarda. L'ACEM preveu que unes 5.000 persones, entre familiars dels alumnes i autoritats, assisteixin durant tot el dia com a públic a la cantata infantil.

El nen enamorat de la lluna ha estat escrita i composta per Manel Justícia (text i il·lustracions) i Xevi Matamala (composició musical). La cantata està formada per 6 cançons, que van acompanyades d'una història que fa de fil conductor. Justícia també ha dissenyat el cartell del 20è aniversari de l'ACEM i també és l'autor del conte de la cantata, que ha editat la manresana Zenobita. Les veus dels alumnes aniran acompanyades d'un quartet de músics: trompeta (Òscar Latorre), piano (Manel Ruiz), baix elèctric (Jordi Ruiz) i bateria (Xavier Matamala).

El dia de la cantata l'ACEM posarà en venda el conte, acompanyat d'un CD amb la versió teatralitzada de la cantata i les partitures de les cançons amb els acords de guitarra. Les cançons enregistrades al CD són cantades per alumnes de l'Escola Municipal de Música d'Olesa i la gravació del CD ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'ESMUC.

L'ACEM fa 20 anys que treballa per la promoció i la impulsió de projectes d'educació artística per a les escoles associades però alerta que l'actual reducció de finançament públic "està posant en perill el model d'ensenyament musical".