Hi ha ganes de veure una gran producció de teatre musical a Manresa. I encara més si la proposta és Grease, una història superconeguda que atrau públic de totes les edats. El teatre Kursaal va programar set funcions d'aquest musical amb producció autòctona i, abans que avui s'estreni, ja hi ha venudes 4.700 entrades de les 5.500 posades a la venda. És una xifra que iguala la taquilla final de Mamma mia! (Abba), que el juny del 2011 també va poder veure's en set ocasions a l'escenari del Kursaal. Les set funcions d'Hoy no me puedo levantar (Mecano), que van inaugurar un nou filó a l'equipament manresà el gener del 2011, van aplegar 4.620 espectadors.

Grease, el musical ja va batre rècords en vendre 1.831 entrades en només tres hores l'1 de febrer. Es va començar a formar la cua de compradors dues hores abans que s'obrissin les taquilles i es van superar de llarg les 1.320 del primer dia de venda de Mamma mia! Amb aquest bon ritme de venda d'inici, a final de febrer ja hi havia venudes 3.700 entrades. L'estrena d'avui s'afronta amb les localitats exhaurides, una circumstància que s'estén a la funció de diumenge a primera hora de la tarda (16 h). Són les dues sessions que tenen un preu de 35 euros. L'accés a les altres cinc funcions (avui i demà, a les 17.30 i a les 21 h, i diumenge, a les 19.30 h) costa 44 euros, i les entrades que queden a platea són escadusseres i aïllades. Per tant, les localitats que queden per vendre, que no arriben a un miler, són situades a les darreres files de l'amfiteatre de l'equipament manresà. Els preus, però, són entre 17 i 8 euros més barats que els de les entrades de Mamma mia! i HNMPL.

El musical Grease, dirigit per Coco Comín, i Manu Guix en la part musical, es va estrenar el novembre del 2011 a la Cúpula de Les Arenes de Barcelona i, des de llavors, l'han vist més de 700.000 espectadors en una gira que recorre tot l'estat espanyol. Protagonitzat per Edurne (Operación Triunfo) i Jordi Coll (El secreto de Puente Viejo), dues cares conegudes de la televisió, se n'han fet unes 300 funcions i ja hi ha contractada la continuació de la gira fins a principi del 2014. L'estada a Manresa, però, és la darrera ocasió de veure el musical a Catalunya. L'anterior aturada va ser a Santander i després de passar per la capital del Bages el muntatge, que implica un centenar de persones, se'n va Pamplona, Burgos, Còrdova, Múrcia...

Grease es va representar durant set anys a Broadway abans de fer el salt al cinema el 1978. El film protagonitzat per John Travolta (Danny Zucko) i Olivia Newton-John (Sandy) va popularitzar cançons com Summer nights i You're the one that I want. La producció que es veurà al Kursaal, de dues hores i mitja de durada, recupera vuit números musicals de la versió teatral.