Fa quatre setmanes que és instal·lat en el top-ten del rànquing i no sembla que se n'hagi d'absentar, com a mínim mentre Sant Jordi estigui a la vista. El llibre La força de l'ànima, que explica el cas d'una manresana que va sortir del coma escoltant una cançó de Els Convidats, i que abans-d'ahir va viure una multitudinària presentació a la capital bagenca, tal com s'explica en la pàgina anterior, arrossega la locomotora d'Angle Editorial de cara a la gran festa del dia 23 d'abril. El volum escrit per Anna Vilajosana a partir de la narració de Maria Josep Pazos, va arribar a principis de mes al capdamunt de la llista de vendes d'obres de no-ficció en català, i tot i ocupar en la darrera relació la vuitena plaça, s'ha consolidat com un dels títols de referència i és el principal valor del segell manresà.

Una programació eclèctica en la que sorprenentment la narrativa ocupa un lloc minoritari -la brutal competència dels grans grups marca el pas- és el tret identitari del repertori d'Angle, que entre els mesos de febrer i març ha publicat una dotzena de llibres. Seguint la petja de La força de l'ànima, entre les novetats recents hi ha tres altres títols que tracten sobre la superació i la necessitat de reorientar la vida quan van mal dades i un entrebanc important fa trontollar les certeses prèvies.

1.800 quilòmetres a peu

Cheryl Strayed només tenia 26 anys quan la mort de la seva mare, la dispersió familiar i el divorci van maltractar la seva existència i es va sentir abatuda. La solució a tanta dissort va arribar caminant: l'escriptora va emprendre la ruta del sender de la cresta del Pacífic en solitari, un itinerari de 1.800 km amb inici a Califòrnia (Estats Units) durant el qual va retrobar la pau interior necessària per refer la seva vida. L'experiència va quedar plasmada a Salvatge, un èxit amb més de 550.000 exemplars venuts i traduït a més de 25 idiomes que ara també es pot llegir en català.

L'ésser humà enfront dels seus límits també és en l'origen de Córrer, menjar, viure, on l'ultramaratonià Scott Jurek comparteix les seves vivències i dóna consells a aquells que, com ell, viuen amb intensitat la passió pel fet de córrer. Sense deixar el running, Angle també publica Canvia de vida, posa't a córrer, de la metgessa de l'esport Eva Ferrer Vidal-Barraquer. El llibre està concebut com una guia útil per a totes aquelles persones que dediquen bona part del seu temps a córrer per tal que practiquin la seva afició amb seguretat i sense riscos.

Catalunya vs Espanya

El periodista Jofre Llombart signa a Desmuntant la caverna un llibre contra les mentides que, a parer seu, es difonen des dels mitjans de comunicació espanyols sobre la realitat de Catalunya. Tirant d'hemeroteca fa un singular itinerari per les declaracions de polítics, periodistes i opinadors i fa l'intent de posar en evidència cadascun dels arguments procedents de Madrid.

Dolors Feliu ha estat durant gairebé dues dècades advocada de la Generalitat davant del Tribunal Constitucional. Manual per la independència és el full de ruta de la sobirania a partir de la convicció que aquesta fita serà possible si els mateixos catalans ho volen.

Que no falti l'humor

Angle s'ha distingit sempre per la seva col·lecció dedicada a l'humor gràfic. Fins a 38 dibuixant firmen les vinyetes de Fins als borbons!, una mostra palmària del filó que la monarquia espanyola significa pels ninotaires d'aquest país. Entre els il·lustradors del volum hi trobem Ricardo Peregrina i Jaume Capdevila Kap, col·laboradors de Regió7.

Aquest darrer també aporta el seu talent a Pàjarus de Catalunya i altra fauna d'estar per casa, un recull de retrats de Jordi Cantavella que proposa l'exercici d'atribuir a 75 personalitats de la política i la vida pública catalanes el seu corresponent pàjaru. En clau humorística, més postures quadribarrades a CATmasutra avançat.

La novel·la L'àngel de les tenebres, sobre el Call de Barcelona el 1348, la guia Els vint de la teva vida i un catàleg de preguntes i respostes del programa La nit dels irgnorants 2.0 completen el repertori d'Angle Editorial.