El manresà Antoni Robert Oliva (l'Antoniu), que el maig del 2011 va cedir a Manresana d'Equipaments Escènics una col·lecció de 2.500 vestits de teatre, va morir dissabte a la tarda. Des del 2007 vivia a la residència assistida Font dels Capellans de la capital del Bages. La cerimònia de comiat es farà avui, a 3/4 de 12 del migdia, a Collserola.

Nascut el 5 de novembre del 1932 al barri dels Comtals, ara fa dos anys va decidir llegar la seva col·lecció de vestuari escènic per evitar que el fons s'acabés deteriorant. Una decisió que va prendre un cop va ingressar a la residència. Es tractava de 2.500 vestits, 520 barrets i més de 300 parells de sabates, a banda de complements diversos com perruques, cinturons i postissos. La donació va servir, també, per reconèixer -i aplaudir- la tasca de col·leccionista d'Antoni Robert, començada els anys 60 a Zuric. Un llegat que Manresana d'Equipaments Escènics utilitza per l'Aula de Teatre i accions de dinamització.

A Antoni Robert la vena pel teatre li venia per part de pare i ell la va continuar, quan tenia 15 anys, amb la companyia de Maria Matilde Almendros i Domingo Ferrer. A 20 anys se'n va anar a treballar amb Joan Capri a Barcelona, on va fer el salt a la companyia d'Alejandro Ulloa. Però a 28 anys va deixar els escenaris i va emigrar a Zuric per treballar a la consigna de l'aeroport. Dècades més tard, tornava a Manresa amb tres camions plens de material que havia recollit i comprat.