La premissa de la fotògrafa rajadellenca Marta Pich és: "l'important és ser original". I així ha bastit la seva col·laboració amb una conciutadana, l'artista plàstica Dolors Guarro. Han unit esforços "per sortir-ne beneficiades totes dues" i per a la seva feina comuna s'han inspirat en la música. Pich és una avesada fotògrafa de concerts i sessions promocionals de nombrosos grups musicals estatals, i ha estat qui ha suggerit a Guarro cançons d'artistes que ha fotografiat. Així, i sense haver vist prèviament la fotografia, l'artista plàstica ha escoltat la cançó per crear-ne un quadre. "Ha pintat el que li ha suggerit la música i fa gràcia perquè és tan espontani que la Dolors no coneixia ni els artistes". Una llista integrada per Quique González, Los Madison, Amaral Andrés Suárez o Los Secretos.

El resultat de la seva col·laboració, que des d'avui fins al 4 de maig es podrà visitar a la galeria Tormenta & Marea, del barri madrileny de Malasaña, es titula Realidades paralelas. Són quinze instantànies de cantautors o grups musicals en blanc i negre que contrasten amb els vius colors de les pintures. Per contextualitzar fotografia (situada a dalt) i creació plàstica (a baix), el visitant trobarà al costat la lletra de la cançó que uneix els dos treballs artístics. A més, en la inauguració que tindrà lloc avui, a les 7 de la tarda, hi sonarà la música que ha estat font d'inspiració "per acabar d'embolcallar" l'exposició que suma tres disciplines artístiques. I encara més, alguns dels músics (que encara no estan confirmats) cantaran en directe.

Tant Pich com Guarro ja han exposat a Madrid i la fotògrafa és repetidora a la galeria de Malasaña, amb els responsables de la qual comparteix afinitats musicals. Tenen expectatives de vendre a Madrid? Per a Pich, aquest no és l'objectiu a l'hora de tirar endavant el projecte: "és l'últim en què penso. M'importa més si m'enriqueix. Però si hi ha un guany econòmic, benvingut sigui".