El Clam, el Festival de Cinema Solidari de Navarcles, ha rebut un centenar de curtmetratges que donen un missatge d'esperança al món. Entre les aportacions rebudes destaca la del director i guio-nista manresà David Victori, guanyador del primer festival de cine de YouTube, promogut per Ridley Scott; així com l'aportació musical del grup Esclat Gospel Singers; la de l'exconseller Josep Huguet i la de la periodista manresana de TV3 Núria Bacardit.

La iniciativa, engegada pel CLAM en col·laboració amb Cinephone, vol acostar el cinema i la realització de curtmetratges a tothom fent servir només els telèfons mòbils. Amb aquest objectiu i amb motiu de la celebració de la desena edició del festival, els organitzadors van demanar la participació per rebre "clams" d'una durada màxima de 15 segons a partir de la frase "sí que es pot...", per aportar un missatge d'esperança en un temps de crisi.

Tots els curts rebuts es podran veure els dies del Festival Clam, del 2 al 12 de maig, tant al Teatre Auditori Agustí Soler i Mas com al Centre Cultural La Creueta, així com a la pàgina web del Clam i del Cinephone.