Des de muntatges centrats en el món de les adolescents fins a un projecte fotogràfic que busca un paral·lelisme entre el clàssic la Caputxeta Vermella i la Lolita de Vladimir Nabokov. La vuitena edició de Konventpuntzero reflexiona a l'entorn de la moralitat per mitjà de l'obra de 32 artistes de diferents disciplines que han transformat un any més les estances de l'antic convent de monges de Cal Rosal en un aparador d'art.

Defugint eclipsar la filosofia del projecte per mitjà del sexe explícit, l'eix d'aquesta vuitena edició convida a la reflexió sobre la moralitat lligada a l'erotisme i a la sexualitat. D'una manera o altra, Lolita és present en les diferents expressions artístiques i insta els visitants a deliberar sobre allò que està ben vist i allò que està mal vist i el perquè. Cadascun dels 32 artistes explica alguna cosa per mitjà d'aquesta novel·la, que plasmen ja sigui en pintura, fotografia, audiovisuals, escultura o música, entre d'altres. Totes les creacions són per ser vistes ara o mai (les obres han sigut creades expressament per al Konvent).

El coordinador de l'equip que organitza Konventpuntzero, Pep Espelt, diu que amb les propostes presentades a la convocatòria "podíem omplir tres convents, però moltes anaven cap a una cosa més de sexe explícit, que potser era el més fàcil, i finalment n'hi ha poc". "Per a nosaltres, la moral va cap a una altra banda", assegura.

Un degoteig constant de visitants han passat aquest cap de setmana per les estances deteriorades de l'antic convent. L'organització xifrava ahir l'assistència en unes 3.000 persones i es congratulava que els establiments del poble estiguessin "saturats". Aquesta edició el certamen, d'altra banda, ha guanyat públic procedent de fora de la Catalunya Central, entre el qual "galeristes i gent que ve a controlar diverses històries", explica Espelt. Ara bé, l'objectiu de Konventpuntzero no és convertir-se en una fira. "Anem a una reformulació de l'art a nivell català o espanyol", diu. De fet, "no estem inventant res: avui m'han portat un llibre d'una cosa idèntica que es feia a la Xina", afegeix.

La quantitat de propostes rebudes i els milers de visitants que aquests dies (avui la mostra encara es pot visitar) passen per Cal Rosal empenyen Konventpuntzero a situar-se com un referent de l'expressió artística sense límits. "Ara ja comencem a veure currículums d'artistes que inclouen la participació al Konvent", explica el seu coordinador. Les propostes paral·leles, com el jardí electrònic o Freqüència.0, han revalidat també l'èxit d'assistència.