Les colònies musicals de l´Escola Folk reuneixen 120 intèrprets

L'acordió, amb 43 músics, és l'instrument amb més representants a les colònies

17.07.2013 | 11:39
Imatge de joves intèrprets en un assaig d´acordió a les colònies de l´escola de folk | ACN
Imatge de joves intèrprets en un assaig d´acordió a les colònies de l´escola de folk | ACN

Les XII colònies de l'Escola Folk del Pirineu han reunit a més de 120 joves intèrprets de Catalunya i del Principat d'Andorra. El director de l'Escola Folk i de les colònies, Isidre Pelàez, ha explicat que "en les colònies participen nois i noies que toquin qualsevol instrument i que provinguin de qualsevol aprenentatge musical, jazz, clàssic, folk". Pelàez ha indicat que un dels principals objectius de les colònies és que els joves puguin tocar amb una orquestra nombrosa i "que aprenguin la disciplina de tocar amb una orquestra". Les colònies es celebren en dos torns i l'instrument amb més participació ha estat l'acordió amb 53 alumnes.

Els alumnes que participen de les colònies de l'Escola Folk, a més de practicar amb el seu instrument, preparen un suite de concert i ball que interpretaran com a cloenda de la Trobada d'Acordionistes del Pirineu que es celebra a Arsèguel. L'equip de l'Escola Folk del Pirineu prepara el repertori per l'espectacle tot arranjant-lo segons els diferents nivells tècnics i tipus d'instrumentació dels músics participants.

Cada any la suite gira al voltant d'un tema concret, sigui un viatge a una cultura determinada, personatges màgics, històries... Enguany el tema principal han estat els Països Escandinaus, amb una cultura tradicional musical molt forta. Durant les colònies s'han treballat temes tradicionals de Islàndia, Noruega, Dinamarca, Suècia i Finlàndia. I s'ha donat a conèixer la música de grups com Hedningarna, Niekku, Gjallerhorn o Värttina.

El director de les colònies ha destacat que una de les coses que aprenen els joves intèrprets, i que no troben durant els curs escolar, "és a tocar amb una orquestra formada per 150 persones".

Pelàez ha manifestat que "la majoria de professor són titulats superiors de l'escola superior de música de Catalunya i concertistes reputats en els seus instruments", en aquest sentit ha afegit que "són un mirall per molts dels alumnes que venen". L'equip de professors conta amb músics reconeguts com Cati Plana, Marc del Pino o Roger Cucurella.

Durant les colònies, ha explicat Pelàez, també es treballen altres àmbits, com l'escenografía que decorarà el concert de cloenda, i es realitzen activitats de lleure i de coneixement de l'entorn. Les colònies conten amb deu professors en l'àmbit musical i set monitors de lleure que coordinen i organitzen les activitats no musicals.

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 

Cultures

El Festival de Cinema de Cerdanya creix en llargs i arriba als 140 films

La 8a edició del certamen també reforça els documentals i fa un salt endavant amb rècord de...

UNA TRIA

UNA TRIA

Diumenge 30 de juliol, 21.30h. Dirigida per Dídac Cervera, explica la història d'en...

Web i sistema d'entrades

Tot i que el festival manté la gratuïtat en totes les projeccions, enguany s'inaugura...

Presentació oficial ahir, a Barcelona, amb tast de formatges cerdans

Presentació oficial ahir, a Barcelona, amb tast de formatges cerdans

La formatgeria 12 graus de Barcelona va acollir ahir al migdia la presentació oficial de la...

Enllaços recomanats: Premis cinema