L'Observatori Astronòmic de Castelltallat ofereix aquesta nit una nova edició de l'Eclíptica, en la qual presenta, a través d'un doble concert, els treballs sonors sorgits de les residències de Berta Puigdemasa i Marc O'Callaghan.

Les actuacions musicals tindran lloc a l'aire lliure a partir de les deu de la nit, amb entrada lliure. L'observatori romandrà obert i posarà a l'abast dels assistents diversos dispositius d'observació del cel durant aquesta activitat, que ja fa cinc anys que s'organitza des de l'entitat barcelonina Gràcia Territori Sonor.

Berta Puigdemasa, arpista i performer, explorarà en directe a Castelltallat les possibilitats de l'arpa preparada i electrificada, mentre que Marc O'Callaghan Coàgul bussejarà en un univers sonor d'ecos industrials i vestigis ancestrals. Ambdós artistes van ser seleccionats per dur a terme una setmana de residència a Castelltallat, on, acompanyats de l'astrònom de l'observatori i un especialista en el territori català, van poder absorbir els sons terrestres i estudiar l'entorn i les característiques de l'espai. El treball musical resultant de la setmana d'immersió es mostrarà avui.