El castell medieval de l'Oller del Mas recuperarà la condició d'escenari musical aquest proper mes d'agost amb la celebració d'un cicle de cinc concerts que pal·lia la falta d'oferta cultural de la ciutat de Manresa a l'estiu. Des del 4 d'agost i fins l'1 de setembre, el celler de l'Oller del Mas i el restaurant El Traster programaran un repòquer d'actuacions amb bandes com Mojinos Escozios i el tribut a Bob Dylan que lidera el manresà i cantant de Gossos, Natxo Tarrés.

L'Oller del Mas és una fortalesa originària del segle X reformada en segles posteriors que actualment regenta la família Margenat i hostatja un dels cellers de la Denomi- nació d'Origen Pla de Bages. Durant la segona meitat de la dècada passada, el recinte va acollir diverses representacions d'òpera i cant líric, sobretot gràcies a la col·laboració amb el cicle Veus organitzat per Amics de la Música i les Arts Escèniques de la Catalunya central.

La crisi va posar punt final a la iniciativa, però l'Oller va mantenir encesa la flama de la cultura fa dos estius amb un concert per al públic jove dels grups Lexu's i Sol Lagarto, que no va reeixir. "Després d'un parèntesi d'un any, va sortir la possibilitat de col·laborar amb El Traster i muntar les Vesprades Musicals", va explicar ahir Alexandra Cucurella, cap de Comunicació i Enoturisme de l'Oller del Mas, que va presentar el cicle a aquest diari juntament amb Noemí Villagrassa, responsable del restaurant coorganitzador.

Les Vesprades s'iniciaran el dia 4 d'agost i se celebraran cinc diu- menges consecutius, a les 20.30 h, en un espai a l'aire lliure dins del castell. Les darreres cites del certamen s'inclouran en el programa d'actes de la Festa Major de la capital del Bages.

La primera convocatòria és per al 4 d'agost amb Yacine & The Oriental Groove, una formació de tarannà multicultural que lideren Yacine Belahcene (líder de Cheb Balowski i Nour) i el llaütista grec Yannis Papaioanou, i que presentarà el disc L'estima venç la salvatgia. L'11 d'agost serà el torn del sextet de jazz-flamenc Kejaleo, amb Xavi Turull, Diego Cortés, Cristo Fontecilla, Jordi Franco, Roger Blàvia i Rosalía Vila. Una setmana més tard, passarà per l'Oller del Mas El Último Tributo, la banda que ret homenatge a El Último de la Fila. Les entrades valdran 12 euros, tot i que es poden adquirir per 10 euros si es compren anticipadament a El Traster o al mateix Oller del Mas.

Natxo Tarrés & The Wireless oferiran el 25 d'agost el concert de tribut a Bob Dylan que ja fa més d'un any que volta per Catalunya (entrades a 12/14 euros). El cicle es clourà l'1 de setembre amb Mojinos Escozios, la banda de heavy que encapçala el popular Miguel Ángel Rodríguez El Sevilla i que ha editat recentment el disc Semos unos máquinas (15/17 euros).