u

na galeria d'art a la intempèrie, de durada efímera, creada a partir de la combinació de diverses disciplines amb la natura. Aquesta és la proposta que tretze artistes portaran a terme demà a la Roureda de les Tàpies, a Calders, en el marc de la tercera edició dels Encontres d'Art i Natura que organitza el Centre d'Art Contemporani i Sostenibilitat (CACiS)-El Forn de la Calç.

Cada artista realitzarà una obra al mateix indret, amb elements naturals recollits majoritàriament in situ, tenint com a suport o substrat els arbres de l'espai de la Roureda de les Tàpies. Enguany es pren com a eix conceptual dels treballs els líquens, que són fruit de la combinació dels fongs i les algues. "Aquest joc d'elements es vol reproduir entre l'autor i els propis arbres per crear una obra", segons Rosa Oduber, del CACiS.

L'exposició de les obres resultants tindrà una durada limitada, ja que "es vol reivindicar l'art efímer davant allò permanent", indica Oduber. Es busca, amb aquestes accions de curta durada, traslladar al públic la importància de la temporalitat, i ressaltar que "en la natura hi ha moltes expressions artístiques fortuïtes i efímeres que no es poden exposar en un museu, com per exemple una posta de sol", assegura Oduber.

Tothom qui s'acosti demà a la Roureda de les Tàpies podrà gaudir, a partir de dos quarts d'una, de les obres creades pels artistes convidats. En aquesta tercera edició hi prendran part Rafa Normal, Mónica Campdepadrós, Roser Oduber, Pep Espelt, Ramon Brichs, Laura Bataller i Aurora Lagattuta, Periko Raspa i el Grup Portolà format per Anna Vila, Brigitte Delouis, Maria Martorell, Margarita Mascaró i Àlex Palau.

Enguany s'incorpora la dansa com a novetat de la trobada artística. Oduber considera que aquesta disciplina "té un component de temporalitat, efímer, de moviments fortuïts que lliguen perfectament amb la jornada". Per aquest motiu, actuaran Laura Bataller i Aurora Lagattuta, amb la veu de Celeste Alías, per presentar un treball de recerca anomenat Ripples realitzat per les dues ballarines durant tot un any. Partint del moviment que provoca un objecte quan cau a l'aigua, se cerca fer una reflexió a partir de les ones i la idea del cercle. L'actuació es podrà veure demà mateix, al Forn de la Calç del CACiS, a dos quarts de set de la tarda. Previàment, a la una del migdia, a la Roureda de les Tàpies, les dues ballarines oferiran un tast de l'espectacle que desenvoluparan a la tarda.