Un any més, la Sala Gran del teatre Kursaal de Manresa es va omplir per fer costat a la Fundació Ampans, que vetlla per les persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca del Bages. El concert de Nadal d'enguany, destinat a recaptar fons pels als programes d'inserció de l'entitat, va estar protagonitzat pel Cor Vivaldi i la mezzosoprano Mireia Pintó, que van interpretar Els Pastorets.

A les set de la tarda, tot estava a punt al Kursaal per una nova nit plena d'emocions. Una alumna de l'escola Ampans, la Júlia, de 14 anys, va donar la benvinguda als assistents, i va desitjar que "sigui Nadal tot l'any", referint-se a no oblidar les bones intencions una vegada passades les festes.

Un cop consumades les presentacions va aparèixer a l'escenari el Cor Vivaldi, format per una cinquantena de petits cantors de Catalunya, i el seu director, Òscar Boada. No obstant això, l'encarregada de dirigir la formació va ser Pilar Paredes, ja que Boada es va ocupar de tocar el piano.

El Cor Vivaldi va excel·lir en la interpretació de la versió d'Els Pastorets amb música d'Albert Guinovart i text de Jordi Galceran, fent gala d'una perfecta coordinació i d'una posada en escena detallista, amb dosis de teatralitat.

Després dels primers episodis d'Els Pastorets llegits en directe per una narradora i cantats pel cor, amb l'acompanyament pianístic d'Òscar Boada, la mezzosoprano Mireia Pintó va entrar en escena posant veu als arcàngels, que anunciaven a Maria el futur naixement del fill de Déu. La manresana va aportar maduresa musical a la cantata i un diàleg divertit amb la resta d'intèrprets.

En la recta final de l'obra es va fer una petita pausa per projectar en una gran pantalla ubicada al fons de l'escenari el vídeo Mares, un reportatge emotiu en el qual les mares amb fills i filles amb discapacitat intel·lectual que acull Ampans aporten el seu testimoni i defensen els seus drets.

El Cor Vivaldi va reprendre l'última part d'Els Pastorets i, en acabar, diversos alumnes d'Ampans van pujar a l'escenari amb unes lletres gegants que formaven la frase: "De tot cor, gràcies Ampans". Els intèrprets encara van oferir una última peça, la nadala El noi de la mare, que va tancar definitivament la quarta edició d'aquesta tradicional vetllada benèfica.

En sortir, els assistents van rebre una sorpresa en forma d'obsequi (una figura d'un tió feta des d'Ampans) i un refrigeri.