El videoclub DeCine de Manresa ocupava un local de 650 metres quadrats al carrer de Joan Jorba, 8-12, al qual s'havia de sumar el cost del lloguer de l'aparcament, que era de 350 m?. Des d'ahir a la tarda, l'establiment de lloguer i venda de pel·lícules i també de música per encàrrec ha reobert les portes en un altre espai, de 400 m, al número 39 de la carretera de Santpedor. El trasllat, que es va iniciar així que van abaixar la persiana diumenge passat a l'antic local, s'ha fet per reduir costos, segons reconeix el responsable de l'establiment, Valentí Oliveras.

Tot i que els propietaris de l'antic local s'havien avingut a rebaixar el preu del lloguer, "continuaven sent molts metres", i Oliveras necessitava rebaixar costos, "tant del lloguer com de les despeses de llum", davant la reducció d'ingressos, "que ens pensàvem que havia tocat fons, però és que la campanya de Nadal també ha estat desastrosa".

El responsable de DeCine, que també té un establiment al carrer Mestre Pedret, 12, de Berga, assegura que el que no s'ha plantejat és tancar, però admet que el trasllat s'ha afrontat "abans de dur a terme mesures més dràstiques". Així, a l'hora de buscar un nou local, a banda que fos més barat, també ha tingut en compte que "fos el màxim de gran al més bon preu, perquè tenim milers de pel·lícules". DeCine és, de fet, un dels videoclubs més grans de l'estat espa-nyol. Tot i disposar de menys metres, al local de la carretera de Santpedor les cintes de DVD i Blu-ray 3D estaran igualment exposades així que s'acabi de completar la feinada del trasllat. Els clients que ja van acudir ahir a la tarda a l'establiment en valoraven especialment el guany en il·luminació, ja que hi entra llum natural per unes claraboies.

DeCine i el videoclub Hollywood, situat al carrer de Barcelona, són els dos únics establiments de lloguer i venda de pel·lícules que resisteixen la davallada del sector a Manresa. Oliveras assegura que no només la pirateria és culpable de "la caiguda lliure", sinó que també hi influeix l'increment de canals temàtics de televisió i els nous serveis de pagar per veure. Tot i així, ara que ha traspassat la propietat del negoci al seu fill Sergi, Oliveras es mostra diposat a "aguantar fins que es pugui".