L'espai cultural Logos Berguedà de l'Ametlla de Merola inicia un cicle d'activitats a l'entorn de Climent Forner. El centre dedica la primera edició de l'espai Berguedans Il·lustres -que se celebrarà cada any- al mossèn de Viver i Serrateix amb l'objectiu de difondre la vida i obra d'aquest personatge.

El tret de sortida de les activitats serà el proper 29 de març (18 hores al teatre de l'Ametlla) amb un diàleg entre mossèn Forner i mossèn Ballarín. La sessió estarà coordinada per Miquel Desclot i serà una de les poques oportunitats per escoltar què en pensen de l'actualitat i de la vida els dos protagonistes. En aquesta ocasió, l'entrada serà gratuïta.

La segona cita serà el 30 de març (18.30 h al teatre), amb un espectacle que combinara poesia i música que servirà per mostrar algunes de les traduccions de l'occità que Forner ha fet de l'obra de Guillem de Berguedà.

El 4 i 6 d'abril (18.30 h al teatre) es faran dos recitals de poesia que serviran per conèixer una part de l'obra de Forner. Es tracta d'una selecció dels seus poemes, feta pel mateix mossèn i sota la direcció de Moisès Boixader, que recitaran rapsodes i actors acompanyats de música, dansa i altres disciplines artístiques.

La darrera de les activitats anirà dirigida al públic familiar i infantil, i consistirà en una narració de contes que tindrà la presència de l'il·lustrador Valentí Gubianas. La sessió serà el 13 d'abril al migdia. El preu i la reserva d'entrades i la informació ampliada pot consultar-se al web www.logosbergueda.cat.