Passaven vint-i-vuit minuts de les set del vespre d'ahir quan la manresana Anna Rotllan rebia la més alta condecoració que el govern francès atorga a ciutadans d'origen estranger.

Davant una sala polivalent del Kursaal plena de familiars, amics i companys de professió, Rotllan va rebre, de mans del conseller de Cultura de l'ambaixada francesa i director de l'Institut Francès a l'estat, Alain Fohr, l'Ordre des Palmes Académiques. Distinció, aquesta, concedida en reconeixement de la seva tasca en la difusió i coneixement de la cultura del país veí a casa nostra.

Precisament la primera intervenció de la vetllada va ser a càrrec del mateix Fohr, qui, abans de fer entrega de la menció, va oferir un petit discurs glossant la figura de l'homenatjada. En un discurs ofert íntegrament en francès -com Rotllan va fer també minuts després-, Fohr va destacar la feina feta per la premiada pel que fa a la popularització de la cultura francòfona i fer que aquesta sigui "estimada i apreciada" al nostre país. Un mèrit, aquest, que va estendre també al col·lectiu de docents, als quals va definir com "els actors principals per reforçar els vincles entre Catalunya i França" més enllà de la feina diplomàtica.