El Konvent del Cal Rosal vol eixamplar horitzons i, per tant, fer de l'espai un centre cultural amb activitat continuada. Un pas endavant que ha fet que es constitueixi l'Associació Cultural Konvent i que, a partir de l'1 de juny i fins a final de setembre, l'antic convent de Cal Rosal obri cada dia. Igualment, el Konvent acollirà, durant l'estiu, artistes en residència perquè desenvolupin els seus projectes vinculats al territori. Ensenyar qui són, quin és l'espai i el perquè del nou Konvent és el que faran els seus promotors, dissabte, en una jornada de portes obertes de les 4 a les 9 del vespre.

Eduard Finestres -antic responsable d'El Vermell de Manresa i del festival de música i experimentació sonora El Gargall- és al capdavant de la gestió diària d'aquesta reformulació d'El Konvent que busca la implicació del públic. Així, es proposarà als assistents fer-se membres de l'associació, una opció totalment gratuïta però que els servirà per poder accedir a un espai que els seus responsables han millorat tant a l'interior com a l'exterior. Sobretot, explica Finestres, s'ha recuperat el jardí "amb la vegetació autòctona".

Sobreviure com a associació cultural sense ànim de lucre no és fàcil, però els promotors del Konvent tenen clar que el finançament no es pot anar a buscar a organismes públics i que s'ha de trobar en "fons privats", amb l'organització d'activitats que relacionaran l'art i la gastronomia, així com en l'aportació individual -si ho volen- dels socis. Si tot plegat és viable a partir del setembre, explica Finestres, es plantejarà la nova temporada del Konvent, que el febrer passat guanyava un dels premis 10x10 Pública 2014 que promou la Fundació Contemporània, amb el patrocini de la Fundació Banc Sabadell. Mil euros i difusió internacional per una iniciativa d'emprenedoria cultural.