La col·lecció de novel·la i els llibres sobre l'actualitat catalana són els fonaments de l'oferta de la firma manresana Angle Editorial per aquest Sant Jordi, amb onze títols entre els quals destaca també la tasca de recuperació de la reeixida saga de Les Tres Bessones. Una programació eclèctica que completen sengles volums sobre poetes catalans i la moda a Barcelona.

El gènere negre tinta dues de les tres propostes de ficció del segell bagenc, La casa dels intercanvis, de l'autor brasiler Alberto Mussa, i El franctirador, d'Albert Pijuan. La primera situa l'acció en un burdell de Rio de Janeiro l'any 1913, on mor estrangulat un alt càrrec governalment. L'obra, que tradueixen Pere Comellas i Susanna Ramos, va merèixer el Premi Biblioteca Nacional i el de Ficció de l'Acadèmia Brasileira de Letras (2012).

El franctirador s'ambienta en la Polònia postcomunista a partir de la història d'una família que malviu en una zona degradada i a qui la policia encoloma els crims que comet un misteriós assassí. El difícil art de mantenir l'equilibri en un gronxador és la primera novel·la que es publica en català de l'escriptora francesa Emmanuelle Urien. Traduïda per Marta Mar-fany, l'obra explica en clau tragicòmica el desconcert d'una dona que mira de refer la vida després de descobrir que el marit l'enganya amb la seva millor amiga.

Els llibres sobre el procés sobiranista ragen un rere l'altre al catàleg d'Angle. El periodista Jofre Llombart entrevista nou personatges favorables al dret a decidir a Doncs jo, ara, votaré 'sí'. Entre ells, la filla d'Enric Millo (PP) i la germana del cardenal Martínez-Sistach. Roger Buch analitza l'atac sistemàtic del Partit Popular contra el català a Asfixiant la llengua. El numeret del Lapao, el tancament de la ràdio i la televisió públiques del País Valencià i les mesures de Bauzá a les Balears són alguns dels episodis d'aquesta història.

Declarat independentista, Miquel Sellarès (Barcelona, 1946) publica les seves memòries polítiques a Construint un Estat nou, on parla de temes com la creació dels Mossos d'Esquadra i la denúncia que va realitzar de la corrupció que afectava gent vinculada a Lluís Prenafeta i per la qual va ser expulsat de Convergència.

La reconeguda il·lustradora Roser Capdevila és la protagonista de quatre novetats. D'una banda, per la recuperació dels contes de Les Tres Bessones, que s'inicia amb la publicació del relat inicial de la saga i el primer títol de les col·leccions de clàssics universals i de la Bruixa Avorrida. Juntament amb Joaquim Molas, revisa el Viatge poètic del 1982, en què autors consagrats de les lletres catalanes plasmen les seves impressions de diferents indrets del país.

La periodista Peté Soler, que actualment fa una secció de tendències a Els matins de TV3, disseciona l'univers de la moda barcelonina a Estil BCN.