El Clam ja és un festival complet. En la seva onzena edició, el festival de Cinema Solidari de Navarcles va premiar per primera vegada llargmetratges. Una trentena de propostes s'havien presentat a la nova categoria per obtenir un guardó que, finalment, va caure en mans del documental Sigo siendo del peruà Javier Corcuera.

Manel Quinto, portaveu del jurat, va explicar que el primer llargmetratge guardonat al Clam havia estat l'escollit per la manera "com es barregen tants aspectes". El llargmetratge documental, rodat a diferents llocs del Perú, retrata les històries de músics populars i les relacions entre ells. Corcuera, ara a Lima, no va poder recollir el guardó. Ho va fer una de les actrius del film: Sara Van.

El segon premi, o premi especial dels llargs, va ser per a Abriendo puertas, de Juanmi Guitiérrez. El director, que sí que hi era, va voler dedicar el guardó als okupes en els quals es basa el seu film. "Ells m'han fet adonar que en la societat actual cal revolució, solidaritat i utopia. Va dedicat a ells".

Pel que fa al guardó escollit pel públic, va caure en mans d'Ainu caminos a la memoria, de Marcos Centeno. Les votacions, celebrades dissabte, van impossibilitar que cap membre de l'equip del film estigués present a Navarcles.