L'artesenc Carles Morell (1992) és el guanyador de la 50a edició del Premi de Poesia Amadeu Oller per l'obra Els vapors que maten. El Premi de Poesia Amadeu Oller per a Poetes Inèdits és un dels més antics que ininterrompudament s'atorguen en llengua catalana i va adreçat als poetes inèdits de menys de 30 anys. Segons Joan Maluquer, director d'edicions Galerada, aquest guardó és "un bon trampolí per difondre noms nous que després s'obren camí". Per a Maluquer, l'obra guanyadora destaca "per la precisió de la llengua i de la construcció i pels recursos lingüístics i estilístics".

Sorprès, l'artesenc explicava ahir "no m'ho esperava gens" perquè s'hi va presentar "amb el primer llibre que vaig escriure, del qual m'hi he distanciat". Els vapors que maten és, segons l'autor, un llibre que veu molt de la influència romàntica i del simbolisme francès i que referents provenen de la tradició catalana i de noms com Màrius Torres, Jordi Sarsanedas i Joan Salvat-Papasseit. Morell va explicar que l'obra guanyadora la va escriure en un període breu de temps i d'una tirada.

Morell fa l'últim curs de Filologia Catalana a la UAB, on treballa a Traces, base de dades sobre llengua i literatura. Forma part de la revista Inconformistes, de la qual és redactor i corrector, i ha escrit el llibre de contes El bull que et falta (finalista del XLIX Premi Joaquim Ruyra), dos llibres de poemes i una novel·la (obres inèdites). Ha estat inclòs a 33 poetes menors de 35, antologia de poetes nascuts a partir de l'any 1980. Actualment està escrivint, entre d'altres, un llibre de memòries.