La Junta de Portaveus del Parlament va aprovar una declaració que denuncia l'"incompliment de l'Estat" de la devolució de tots els "papers de Salamanca" confiscats a Catalunya després de la guerra civil, i en què exigeix el "retorn immediat" de tots els documents acordats per la comissió mixta Govern-Generalitat.

La declaració es produeix després que el ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, anunciés que el govern espanyol no transferirà a la Generalitat alguns dels documents catalans que estaven pendents de retorn.

En aquest sentit, la Junta de Portaveus va aprovar una declaració en la qual "exigeix el retorn immediat de tots els documents i d'altres efectes acordats per la Comissió Mixta Govern de l'Estat-Generalitat fins al gener del 2013, que han estat digitalitzats amb aquesta finalitat". Entre els documents espoliats figuren els arxius de 43 ajuntaments catalans, els de la maçoneria i els dels fons de Justícia i de la Comissaria d'Ordre Públic del Govern de la Generalitat. La no-restitució seria "un acte de deslleialtat institucional i de menyspreu cap a les institucions d'autogovern de Catalunya".