La Llibreria Papasseit de Manresa celebra avui, dissabte, el seu primer aniversari amb diverses activitats obertes al públic al voltant de la literatura, l'art i la música. L'establiment, que va obrir portes el dia 1 de juliol del 2013 i està situat a la plaça Gispert de la capital bagenca, s'ha convertit durant aquest any inicial en un punt d'intercanvi cultural que ha transcendit la funció merament comercial.

Anna Roca i Miquel Sanchis són els responsables d'una iniciativa que ha destacat fins ara per dos motius. D'una banda, per la venda de llibre de segona mà, un mercat sense pràcticament espais de trobada a la ciutat. De l'altra, per l'organització i l'acolliment d'activitats culturals.

Els actes s'iniciaran avui a les 7 de la tarda amb la lectura dramatitzada que farà el grup teatral El Retaule d'Habitacions tancades, de Lluís Tuneu. La interpretació anirà a càrrec de Iolanda Segura, Àngels Torrens, Roser Rojas, Montse Mas, Xavier Cots i Joan C. Jiménez. Una hora i quart més tard, el poeta manresà Xavier Giol oferirà un recital poètic d'obra pròpia -incloent-hi composicions inèdites- i de Joan Salvat-Papasseit.

La vetllada tindrà el seu darrer protagonista a partir de les 9 del vespre amb el DJ local Battle Beats, que oferirà una sessió de música en directe a base d'electro, glitch hop, moombah, mashup, techno, drumnbass & dubstep. "Volem celebrar una trobada de caire familiar amb aquelles persones que han fet possible la consolidació del nostre projecte i amb tothom qui vulgui venir", expliquen els propietaris del negoci.