En el marc de l'European Balloon Festival, una destacada concentració internacional de globus aerostàtics, Igualada fa una singular proposta: situa actes culturals a l'interior d'iglús de vent. Aquesta iniciativa s'enceta avui (22 h) amb una sessió de cinema mut al Teatre Municipal l'Ateneu. Si l'any passat es va projectar l'oscaritzada The artist, enguany la sessió, protagonitzada per curts de Harold Lloyd, comptarà a més amb música en directe a càrrec del pianista David Anguera.

Cineclub Ateneu i Pantalla Oberta han programat tres dels primers curts de Harold Clayton Lloyd (1893-1971): ¿Los ladrones son deshonestos?, ¿Número por favor? i Un auténtico western. L'entrada és lliure. Lloyd va ser actor i productor, però es va fer especialment famós per les comèdies durant l'època del cine mut. En les seves pel·lícules ja hi havia efectes especials i escenes d'habilitat física. Harold Lloyd penjat de les busques d'un rellotge a la pel·lícula El hombre mosca (1928) és una de les imatges clàssiques del cinema.

Les propostes dins dels iglús de vent continuaran dijous per partida doble. A la sala infantil de la Biblioteca Central, es faran sessions especials de contes, dijous i divendres (18.30 h). Anna Garcia s'explicarà Menú de pirates. També hi haurà iglú de vent a l'auditori de l'Ateneu Igualadí. Dijous (9.30 h) s'hi farà una classe gratuïta de zumba fitness i divendres (19 h), una meditació popular acompanyada de sons musicals.