L’estrena de l'espectacle de tribut a Pepe Rubianes, ‘Recordant Pepe Rubianes’, es farà a Manresa. Serà el divendres 29 d’agost a les 21 h, al teatre Conservatori, i dins dels actes de la Festa Major, quan es posarà en escena per primera vegada un muntatge que vol recuperar els monòlegs del carismàtic i popular actor galaicocatalà, que va morir ara fa cinc anys. Les entrades es posaran a la venda aquest divendres, 11 de juliol.

Rubianes tenia una relació especial amb Manresa, on va actuar 22 vegades entre el 1978 i el 2007. Primer amb Dagoll Dagom (No hablaré en classe i Antaviana) i després en solitari (Pay-Pay, Ño, Sin palabras, En resumidas cuentas, Por el amor de Dios, Scumm, Rubianes, 15 años). Com a fet més remarcable, cal destacar també les 11 funcions de Rubianes solamente, una de les quals es va representar al pavelló del Nou Congost, davant de 2.300 persones. Rubianes també va portar a Manresa, concretament a la Sala Ciutat, ‘Lorca eran todos’, l’any 2006, l’obra que ell va dirigir. Després de l’estrena a Manresa, està previst que l’obra itineri per diversos teatres catalans, de les Illes Balears, València...

?

Jaume Mallofré és Pepe Rubianes

L’actor Jaume Mallofré serà l'encarregat de reencarnar Pepe Rubianes a ‘Recordant Pepe Rubianes’, que tornarà als escenaris després de barallar-se amb Déu i deixar-li clar que no li tocava. Jaume Mallofré és en Pepe. Parla com ell. Diu com ell. Però no és ell.

La idea del productor Toni Coll és que el públic que estimava Rubianes i el que no el va veure però que de ben segur en va sentir parlar, es retrobi i descobreixi l’enorme enginy i la comicitat de l’actor galaicocatalà, si volem ser fidels a la seva entranyable presentació. Sense ambició exhaustiva (Rubianes té un munt de monòlegs, entre els estrenats i els escrits inèdits), aquest homenatge, dirigit per Walter Cots, recollirà alguns dels seus números més preuats, com ara Las tapas o Niño feo.

Una carrera dedicada a l'humor

Pepe Rubianes va començar a fer teatre a la universitat, mentre estudiava filosofia, i va participar en algunes obres de teatre de les companyies Dagoll Dagom i Els Joglars. Des que l’any 1981 creés el seu primer espectacle en solitari, Pay-Pay, la seva popularitat va anar creixent, amb alguna aparició televisiva inclosa, com la de la sèrie Makinavaja.

L’any 1997, l’actor va estrenar Rubianes, solamente. L’espectacle, un monòleg en què el còmic explicava diversos episodis de la seva vida i dels seus viatges, va estar durant molts anys en cartell als escenaris de Barcelona, especialment al del Club Capitol, que va rebatejar una de les seves sales amb el seu nom quan va morir.

Venda d'entrades a partir de l'11 de juliol

?

Les entrades per assistir a l’estrena de ‘Recordant Pepe Rubianes’ al teatre Conservatori de Manresa es podran comprar a partir d'aquest divendres 11 de juliol a les 18 h, a les taquilles del Kursaal i per internet a http://www.kursaal.cat. El preu serà de 18 €, i de 15 € (Carnet Galliner, Majors de 65 anys i menors de 25 anys).