La plaça de la Reforma de Manresa acollirà a partir d'avui un cicle de cinema a la fresca que se celebrarà tots els dissabtes d'estiu fins al 13 de setembre, incloent-hi les jornades intersetmanals del 14 d'agost i el 10 de setembre. Les pel·lícules que es passaran seran aptes per a tots els públics, d'entrada gratuïta i es projectaran sobre un dels murs de l'indret, amb la imatge de la façana principal de la basílica de la Seu al darrere.

Gregorio Calle és un veí de la plaça de la Reforma que ha impulsat la realització del cicle per tal de "dinamitzar un espai que està molt mort". Antic dirigent veïnal de la zona, compta amb el suport d'altres residents que li han donat un cop de mà, així com la col·laboració de l'Ajuntament per a posar una seixantena de cadires a la plaça. Entre els suports que també ha trobat Calle hi ha el del bar Caracas, que presta els seus serveis als assistents a les projeccions.

Els títols dels llargmetratges que es podran veure cada dissabte a la nit, en funcions que aniran de les 21 a les 23 h, es donaran a conèixer abans de la projecció. Amb aquesta iniciativa de cinema a la fresca, habitual en moltes poblacions durant els mesos d'estiu, es potenciarà l'oci d'una zona en la que darrerament s'han celebrat altres iniciatives culturals.

Fa un parell de setmanes, la Reforma va ser un dels escenaris del festival de música electrònica Manrusionica. Així mateix, uns dies del mes de juny, les escales que porten fins a la Seu van ser objecte d'una intervenció artística liderada per Marc Antoni Malagarriga consistent en la col·locació als graons d'uns jocs lingüístics emmarcats en la celebració del cicle Vi_suals dedicat als punts de trobada entre les arts plàstiques i el món vitivinícola.