El segon concert del Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages. Memorial Eduard Casajoana va portar dijous a la nit a l'escenari del Mas de Sant Iscle el grup coral de música antiga Ensemble O Vos Omnes, que va presentar un original programa de nadales amb l'escaient títol Un Nadal a 40º.

A la primera part, la formació va interpretat nadales de la península ibèrica, del segle XVI, obres de l'andalús Francisco Guerrero i del català Joan Pau Pujol, i a la segona el repertori va incloure temes mexicans de Juan García de Zéspedes, Gaspar Fernadez, i Antonio Salazar; bolivians de Juan de Araujo i peruans de Tomàs de Torrejón Velasco, dels segles XVII i XVIII.

El cor tarragoní format per 5 veus femenines i 10 masculines, acompanyat per Edrvin Garció (viola de mà), Maria Elena Medina (viola de gamba i violoncel), i Pere Olivé (percussió), i amb la direcció de Xavier Pastrana, van fer gaudir el públic de Sant Iscle, principalment amb les nadales "americanes", de base cristiana però amb elements musicals indígenes i també dels esclaus negres. "És la primera vegada que interpretem aquest repertori a l'estiu, i ara ja sabem que vol dir un Nadal a 40º. Hem suat molt!". I molts aplaudiments va rebre el grup coral, que va correspondre al públic que es va reunir al Mas de Sant Iscle amb un bis final que tancava una nadalenca nit de juliol a Sant Fruitós. El proper dijous, el tercer concert del cicle tindrà com a protagonista Carles Cases Ensemble amb Concert en blanc i negre, temes del compositor sallentí creats específicament per al cinema.