L'escriptora britànica J. K. Rowling ha admès que vol escriure més novel·les policíaques i crear una "sèrie" que superi en números els del nen mag Harry Potter.

Rowling, que ha escrit dues novel·les detectivesques sota el pseudònim de Robert Galbraith, ha admès durant un festival literari a Harrogate, al nord d'Anglaterra, que le encanta aquest gènere perquè pot crear nombroses històries al voltant d'un personatge.

El seu segon llibre sobre el detectiu Cormoran Strike, un antic investigador de la unitat especial de la Policia Metropolitana de Londres, es titula The Silkworm (El cuc de seda), el va publicar el mes passat i encapçala les llistes del dominical The Sunday Times dels més venuts al Regne Unit.

En la seva intervenció a Harrogate, Rowling va dir que espera escriure més dels set llibres que formen la saga de Potter. "Una de les coses que m'agrada d'aquest gènere és que a diferència de Harry Potter, en el qual hi havia una línia general, amb un principi i un final" és que "li pots seguir donant casos [al detectiu]", va apuntar.

L'escriptora està treballant en una tercera novel·la del detectiu i en planeja una quarta, va revelar. També va explicar que va decidir publicar-les sota un pseudònim perquè volia assegurar-se de que tenia talent per escriure. "Volia demostrar que podia publicar un llibre pels mèrits que aquest tingués", va destacar Rowling, que es va declarar gran admiradora d'Agatha Christie. Fa un any va publicar el primer llibre sobre el dectiu Strike: The Cuckoo's Calling (El cant del cucut).