Les "espectaculars" xifres d'espectadors del teatre Kursaal en el darrer semestre (es va superar la barrera dels 50.000) només van tenir una creu: els espectacles infantils, tant d'Imagina't com del Petit Kursaal, perden públic. Els números diuen que el primer semestre del 2013 els espectacles per a públic familiar van sumar 4.006 espectadors, mentre que en els primers sis mesos d'enguany han atret 2.295. La davallada se situa en 1.711 espectadors.

Tot i que no amaga que hi ha una "tendència a la baixa, perquè la crisi hi influeix", el gerent del Kursaal, Jordi Basomba, atenua la xifra: "cal tenir en compte el tipus d'espectacles que es programen i el públic que porten". L'any passat es van fer dues funcions al Conservatori del musical Supercalifragilistik, basat en Mary Poppins i a càrrec de l'escola Manresa Teatre Musical, que van sumar 900 espectadors; i també es va celebrar la festa dels 35 anys de Rialles-Imagina't, que va portar 500 espectadors a la Sala Gran del Kursaal. "Sumats són gairebé la xifra d'espectadors que va d'un semestre a l'altre", apunta Basomba.

De tota manera, un cop detectada la tendència, "que passa a nivell general a tot Catalunya", els responsables del teatre Kursaal i d'Imagina't no s'han quedat de braços plegats. L'aposta de cara la propera temporada és assegurar el tret, tenint en compte que s'ha constatat que el públic respon més davant de títols d'històries tradicionals o conegudes. Els espectacles més vistos de les darreres temporades són La Ventafocs, Els tres porquets, La Sireneta i Pinotxo.

Joan Vilà, responsable d'Imagina't, afirma que altres cops s'han programat "obres novedoses, que hem vist a fires com la Mostra d'Igualada, però com que no tenen ressò mediàtic ens trobem que no ve tanta gent com esperem".

La propera temporada d'Imagina't, doncs, s'obrirà amb un clàssic: Hansel i Gretel, "d'una gran companyia com La Roda", destaca Basomba. També hi haurà produccions locals, del malabarista sallentí Moi Jordana i dels bagencs Clara Gavaldà i Joan Cirera que formen la Companyia Sgratta. El gerent assegura que els espectacles fets a casa "sempre tiben gent". L'oferta es completa amb les titelles de petit format dels valencians L'home dibuixat, que van ser fa quatre anys a la Fira Mediterrània. S'aprofita que estan de gira.