Diuen que han tornat del més enllà però, en realitat, no han mort mai. El grup nascut a Sant Pol de Mar el 1985, n'Gai n'Gai, presenta demà, dijous, al Voilà de Manresa el disc del seu retorn. Es diu Revenant i, des que el van enregistrar el 2012, ja ha rodat pels escenaris de mig país. La formació liderada per Jordi Bastard, una de les pioneres del rock català, viu un dels moments més dolços de la seva tornada, iniciada el 2009. Amb uns arranjaments dels temes més enèrgics i elèctrics, amb cançons noves i altres d'antigues però revisades, la banda del popular Pol petit arriba a la capital del Bages amb el seu format més íntim. I ho fa amb "una elèctrica combinació de força i elegància".

Hem de parlar de retorn o de continuïtat?

Alguns ja ens donaven per morts i enterrats però no ens havíem dissolt formalment. Fèiem coses esporàdicament fins que el 2009 ens hi vam tornar a posar. El 2010 ho vam fer més seriosament i el 2012 va sortir el nou disc Revenant. És un nom que prové de la literatura vampírica per denominar algú que torna de la tomba. Vam agafar aquest símil del retorn del més enllà. Però no és un exercici de nostàlgia sinó amb vocació de present i futur.

I com va aquest retorn "del més enllà"?

No ens podem queixar, el 2012 i el 2013 ens van anar bé, però aquest any estem tocant més que mai. Aquest estiu gairebé cada cap de setmana tenim un o més concerts. No ens ho podem ni creure, estem contents i, veiem que la gent s'ho passa bé.

El disc és una combinació de temes nous i altres d'emblemàtics de la banda.

Hi ha cançons antigues tornades a gravar amb nous arranjaments i un nou aire i cançons noves fetes expressament per a aquest treball. És un pont d'unió entre el passat i el present de la banda. Al concert, a banda de les cançons del disc, també tocarem temes nous que hem fet de cara a possibles noves propostes discogràfiques. D'aquesta manera, també tenim nous alicients i els concerts no tenen sempre el mateix repertori.