F

a malabarismes entre la creació del seu nou espectacle i els bolos que té amb la seva companyia i altres. Per a l'actor, clown i malabarista sallentí però resident a Moià, Moi Jordana, l'estiu és sinònim de treballar, i si no ho és, mal senyal. Després d'un mes de juliol força atrafegat, li espera un agost més tranquil, on té previst fer un parèntesi i anar uns quants dies a Cabo de Gata.

El mes de juliol l'ha passat de bolo en bolo. Ha participat a les fires medievals de Toledo i Sigüenza amb la companyia musical Barromba, que fa espectacles de llum i foc, i ha actuat amb la seva pròpia companyia a Barcelona, Manresa, Calders i Moià. De moment, té previst actuar avui a Berga i, al setembre, a la Festa Major d'Artés.

Bolos a part, Jordana es troba immers en la "creació de l'espectacle que estic representant ara mateix, que està work in progress, i que tinc previst estrenar el 25 d'octubre a la Sala Petita del Kursaal". L'actor bagenc està remodelant l'espectacle Vals de cap a peus sota la direcció de Jordi Aspa, de la companyia Escarlata Circus. "És un procés de creació una mica estrany, perquè treballem sobre un espectacle que ja estic fent". El resultat d'aquest procés creatiu en el qual està immers bona part de l'estiu serà "un espectacle molt diferent del que estic fent ara". Diu que pot avançar poca cosa, el director li ho té prohibit, només pot dir que no utilitzarà malabars convencionals sinó que treballarà amb materials reciclables.

El malabarista sallentí, que forma part de l'Associació de Circ La Crica, compagina, durant el curs, el seu vessant artístic amb el formatiu. Des del 2009, ensenya les disciplines de malabars i teatre a l'Escoleta de Circ del teatre Kursaal de Manresa. De cara al curs vinent, té la intenció de fer un curs de circ a Moià, juntament amb l'Associació Desperta Espurnes, que treballa per difondre la cultura als infants i joves.