m

úsica indie, pop i folk sonant a la col·legiata de Sant Vicenç del castell de Cardona és una combinació poc habitual, per no dir inèdita. La vibració de les guitarres elèctriques, el so contundent de la la bateria i la dolça veu de Russian Red, nom artístic de la cantautora madrilenya Lourdes Hernández, van fer ressonar les pedres mil·lenàries de la col·legiata que va acollir el concert de la Fundació SHE, liderada pel prestigiós cardiòleg i fill adoptiu de Cardona Valentí Fuster.

En aquesta ocasió, coincidint amb el cinquè aniversari de la fundació que promou hàbits saludables, el concert va voler fer un canvi de registre musical. I certament, el va fer. El concert, que prèviament Fuster havia organitzat a través de la Fundació Vila Medieval de Cardona, ha portat en els seus vint anys d'existència música antiga, medieval, clàssica i òpera, entre altres, amb noms consagrats com Jordi Savall o Ainhoa Arteta i és evident que l'aposta per Russian Red era, si no arriscada, atrevida.

A priori, no massa en sintonia amb l'ambient glamurós que acostuma a desprendre la cita, l'actuació no va deixar indiferents les més de 400 persones que es van donar cita al tradicional concert d'estiu del castell de Cardona. La màgia de la veu dolça i sensual de Lourdes Hernández va aconseguir captivar l'atenció d'un auditori més acostumat a escoltar clàssica que indie, pop o folk. I encara que diferent, l'aposta no va desentonar amb l'ambient i la màgia arquitectònica que desprèn la col·legiata, magnificada amb un sorprenent joc de llums.