S

atisfeta amb el concert i satisfeta amb el festival, la mezzosoprano bagenca Mireia Pintó, ànima del certamen santfruitosenc, celebrava haver pogut arribar a les 20 edicions del Festival Internacional de Música Clàssica -Memorial Eduard Casajoana-, que dijous a la nit es cloïa al Mas de Sant Iscle.

Pintó, acompanyada del pianista Vladislav Bronevetzky i l'Orquestra de Cambra de Terrassa 48, dirigida per Quim Térmens, van oferir el quart i darrer concert amb un programa format per obres de Mozart, Chopin, Biber i Toldrà. La primera part s'iniciava amb l'Orquestra de Cambra de Terrassa 48 interpretant Divertiment en Fa M KV 138 de Mozart, seguit per Concert per a piano i orquestra n. 2 en fa menor, Op. 21, de Chopin, actuant com a solista al piano Vladislav Bronevetzky.

La segona part s'obria amb una obra de Heinrich Ignaz Franz von Biber, un compositor i violinista austríac que, malgrat ser un dels noms més reeixits del segle XVII, és força desconegut pel gran públic. L'obra Battalia en Re Major, C.61, com va explicar Quim Térmens, és història d'una batalla on els instruments de corda intenten imitar tots els sons. Després, la mezzosoprano Mireia Pintó va interpretar cinc cançons catalanes del mestre Eduard Toldrà. Es va cloure el concert amb una altra obra de Mozart, l'ària Ch'io mi scordi di te? Non temer KV 505. El prop de mig miler d'espectadors que omplien el recinte de l'era del Mas de Sant Iscle van aplaudir cadascuna de les peces, i al final, cantant i músics van haver de sortir a saludar en diverses ocasions.