El dibuixant berguedà Jaume Capdevila, conegut pel sobrenom artístic de Kap, guiarà un itinerari per Barcelona sobre els llibres L'esquella de la Torratxa i Papitu (1879-1939). 75è aniversari de l'aparició del darrer número i Cu-Cut! 1902-1912. Sàtira política en temps trasbalsats, inclòs en el programa de rutes literàries de la Setmana del Llibre en Català. La cita és per al diumenge dia 7 de setembre (11 h), i les inscripcions es poden realitzar a través de la web www.lasetmana.cat.

Editats pel segell Efadós, el dos volums recorren amb un profús desplegament gràfic la història d'algunes de les revistes humorístiques més destacades de la Barcelona de final del segle XIX i principi del XX. Capdevila, col·laborador de Regió7, és un dels especialistes més notables del gènere. La passejada, que porta per títol La Barcelona satírica, recorrerà els indrets que conserven la memòria d'aquelles publicacions, en un espai que comprèn des del carrer Pelai a la plaça Reial.

La Setmana proposa quinze itineraris relacionats amb llibres que tracten sobre Barcelona, amb novel·les com 1714. Entre dos focs, de Jordi Mata; El barri del sorral, de Begoña García; i L'enigma Colom, de Maria Carme Roca; fins a obres de temàtiques diverses com La felicitat en una croqueta, de Laura Conde; Barkeno, Barcino, Barcelona, de Joan de Déu Prats per a l'editorial manresana Angle; Barcelona a cau d'orella, de Xavier Theros; i Barcelona en postguerra 1939-1945, de Francesc Vilanova.