L'èxit del festival Ex-Abrupto demostra que a les comarques també hi ha un lloc per a l'art contemporani. La proposta, que es va instal·lar a l'antiga fonda La Masia, a la plaça Sant Sebastià de Moià, va finalitzar ahir després d'acollir durant tres dies les obres i actuacions d'una seixantena d'artistes nacionals i internacionals.

Les expectatives dels organitzadors, segons han assegurat, es van superar. El comissari del festival, Eudald Van der Pla, celebra haver acostat l'art contemporani al públic de Moià. "Ha vingut molta gent de Barcelona, però també persones del poble que normalment no consumeixen art", explica. "Les obres són contundents, i hi havia qui no les entenia. Però les sentia", diu Van der Pla.

Algunes de les propostes de més èxit són, també, les més reivindicatives. Al segon pis, el terra d'una habitació està cobert de bosses de plàstic en fila, a l'interior de les quals s'intueix la forma dels cossos d'infants morts. Al mig de la sala, un cartell: "Coto de Gaza". Al fons, una llum il·lumina l'interior d'un armari on hi ha escrits els noms dels palestins morts durant els darrers bombardejos de l'exercit israelià. "Dues noies van posar-se a plorar després de veure la instal·lació", recorda Van der Pla.