Les 120 activitats organitzades en el primer semestre d'enguany en el marc del cicle Biblioteques amb DO, en el qual van prendre part les d'Avinyó, Artés i Navarcles, entre d'altres, va aplegar més de 6.000 participants, segons les xifres que va donar a conèixer ahir el departament de Cultura de Generalitat. El programa convida les biblioteques públiques -36 aquest 2014- a crear itineraris per la literatura i els vins de les denominacions d'origen catalanes.

La biblioteca d'Artés va participar en el projecte amb una sortida literària als cellers Artium, Solergibert i Gibert, el mateix que va fer la d'Avinyó amb el celler Abadal. Aquesta biblioteca també va acollir una exposició sobre les barraques de pedra seca, mentre

que la de Navarcles va hostatjar una mostra de fotografia de cellers i vinya de la DO Pla de Bages. Cultura tradicional i cultura vitivinícola es van donar la mà als equipaments bagencs.

L'activitat es reprendrà al setembre amb un programa que es perllongarà fins al mes de desembre. La iniciativa visitarà les DO de Gandesa, del Penedès, de Tarragona i la regió del Cava, amb les biblioteques de Gandesa, Sant Sadurní d'Anoia, Martorell, Vilafranca del Penedès, el Vendrell, Calafell, Cunit, Tarragona, Torredembarra, Cambrils i Vila-seca.