L'artista bagenca Antolina Vilaseca presenta la sèrie de linogravats titulada Centres en l'exposició col·lectiva que se celebra durant el mes d'agost al Centre Català d'Asunción (Paraguai). Al costat d'obres de creadors de la talla de Tàpies, Tharrats, Arranz Bravo, Grau Garriga i Joan Montcada, la santvicentina mostra unes peces de 56 x 65 cm realitzades amb un intens contrast dels blancs i els negres que generen un notable impacte visual.

La mostra Catalunya, sempre vi-va commemora el centenari del Centre Cultural de la capital para-guaiana -fundat el 1914 per una dotzena de catalans- i reuneix el treball d'artistes que han conreat la pintura, el gravat, el vídeo i la ceràmica. Comissariada per Marta Montcada, l'exposició té l'objectiu de fer visible el talent català al país sud-americà en algunes disciplines de l'ampli ventall de les arts. La Generalitat i el Reial Cercle Artístic de Barcelona donen suport a la iniciativa juntament amb administracions locals.

Antolina Vilaseca es va especia-litzar en el camp del gravat a la Universitat de Barcelona. La seva obra gràfica comprèn un notori ventall de tècniques, amb esment per als linogravats i l'experimentació amb tècniques additives i textures. L'artista de Sant Vicenç de Castellet ha exposat a l'estranger en diverses ocasions: la seva creació s'ha pogut veure a Argentina, Mèxic, Suïssa, Rússia i Itàlia, entre d'altres països, i ara s'exhibeix per primer cop al Paraguai. L'any 2003, Vilaseca va obtenir un premi en el prestigiós d'obra gràfica International Graphic Biennial de la ciutat de Novosibirsk (Rússia).