El berguedà Jordi Galera i la maresmenca Maria Mora han escollit Manresa per exposar el seu primer treball conjunt. L'exposició es titula Estàtics, el mateix nom que han donat a la seva unió professional. L'obra s'exposarà del 28 d'agost al 28 de setembre a la sala Rubiralta de la ciutat.

L'exposició consisteix en una sèrie de fotografies quadrades, de format 1:1, i en blanc i negre, acompanyades de textos de menys de 140 caràcters, equivalents a un tuit. Totes les fotografies van ser preses a l'aeroport del Prat de Barcelona, aquest fet s'utilitza com a fil conductor en la mostra, ja que els textos no segueixen cap ordre narratiu.

El berguedà Jordi Galera, de 31 anys, és professor i fotògraf. Des que l'any 2010 va descobrir la xarxa social Instagram ha conreat la fotografia amb smartphone. Aquesta dedicació li ha valgut diversos reconeixements, ja que ha impartit conferències a Barcelona, ha donat cursos sobre aquesta tècnica, ha guanyat alguns concursos fotogràfics i té 32.000 seguidors a Instagram. Ell s'encarrega de la part visual de l'exposició.

Pel que fa als textos, la seva autora és Maria Mora. Una maresmenca de 27 anys que treballa de mestra en una escola i que és una apassionada de les lletres. Mora ha publicat un conte infantil recentment.

Els dos autors es van conèixer a través d'Instagram. "Vam parlar i se'ns va acudir que podíem treballar plegats si jo feia les fotos i ella hi posava un text que les interpretés", afirma Galera.