L'associació La Crica de Manresa celebra avui la quarta edició de la Gala de Circ, al teatre Kursaal de Manresa. L'espectacle aplegarà artistes locals i forans en una nova exhibició del gènere a la ciutat per la festa major.

La gala va començar amb l'objectiu de donar a conèixer el circ a la ciutat i oferir als artistes manresans la possibilitat d'actuar en una nova i potent infra- estructura com és el teatre Kursaal. En les primeres edicions només actuaven professionals o aficionats locals. Actualment l'esdeveniment porta a Manresa diversos artistes de circ de fama internacional.

Enguany La Crica ha convidat la contorsionista Julie Bergez, que va treballar durant 5 anys al Cirque du Soleil, la trapezista Mari Paz Arango, l'equilibrista Joel Martí, la companyia Circ Pistolet i els gimnastes Jordi Torres i Cristina Masfred, dos manresans formats al gimnàs Egiba i que es preparen per participar en els mundials de trampolí. L'acte comptarà amb l'actor Marc Font, que ja va fer la presentació de l'any passat. "Aquest cop hi ha molt bon nivell i tornem a tenir representació local", explica Sira Bové, membre de l'associació i organitzadora de la gala.

La companyia Pistolet també és de Manresa i va néixer de la mà de Rat Serra, membre de La Crica. Normalment les companyies no participen en aquest acte ja que l'organització prefereix números individuals d'entre 5 i 10 minuts. No obstant aix´ò, s'ha volgut incloure aquest nou grup, format per sis persones, que farà un mostra dels projectes en que treballa.

Sira Bové destaca la diversitat del públic de la gala. "Normalment omplim el Kursaal de gent de perfils molt diferents i de totes les edats. El fet que coincideixi amb la festa major i tingui un preu assequible també hi ajuda", diu l'organitzadora.

Per als qui es quedin amb ganes de saber més coses sobre circ, demà divendres des de les 6 de la tarda i fins a les 8 del vespre La Crica oferirà tallers de malabars i equilibris al jardí del Casino. Aquesta activitat està totalment oberta al públic i pretén oferir un tastet de la feina que fa l'associació.