La mort de Peret, cantant i pare de la rumba catalana, ha colpit el món cultural català. I de la mateixa manera ho ha viscut el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que ha reconegut que la notícia l'ha sobtat tot i saber que estava malalt. Mascarell ha volgut donar el condol a la família i remarcar "el formidable paper cultural que havia jugat a la seva vida". Per al conseller, mereix especial reconeixement la "vinculació" que l'artista va fer entre la rumba catalana que va inventar i "el nostre país". Mascarell ha avançat que parlarà amb la família i els amics del cantant per trobar "una manera d'expressar l'estima i reconeixement per la feina feta" per Peret.

Des del departament de Cultura, el conseller ha volgut "lamentar profundament" la mort de Peret. "Fa només unes setmanes, vaig parlar amb ell, el vaig veure conscient de la malaltia però molt animós. No esperava que es precipités tan aviat", ha assegurat en valorar el traspàs de l'artista.

Segons Mascarell, el propi Peret era "conscient" que, amb la seva obra musical, "havia jugat un formidable paper cultural a la seva vida". "Va inventar la rumba, va fer aquest paper de fusió, construint himnes populars i vinculant el nostre país a un gènere inventat per ell", ha destacat el conseller. Mascarell ha volgut recordat també que "els seus himnes han tingut repercussió local i internacional", i ha rememorat l'èxit que va tenir a l'entorn dels Jocs Olímpics de Barcelona al 1992.

Des d'una vessant més íntima, el conseller ha definit Peret com "una persona entranyable, molt amable, que vivia la vida de manera extraordinàriament entranyable". "Era extraordinari conversar amb ell", ha assegurat.

De moment, el departament no té prevista cap acció d'homenatge de forma immediata, però el conseller no tanca portes i està convençut que pública i oficialment hi haurà un reconeixement. En aquest sentit, ha recordat que Peret "té la Creu de Sant Jordi des de fa molts anys, i per tant, el país des del punt de vista formal ja li havia reconegut la seva tasca". Però, amb tot, Mascarell ha avançat que parlarà amb la família i els amics del cantant per "trobar la manera d'expressar la consideració, estima i reconeixement per la feina feta". Ara, però, el conseller creu que és el moment de mostrar el condol als més propers al cantant i "gaudir-lo escoltant la seva música i reconeixement la seva magnífica personalitat i manera de ser".